Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitti, kaldı, yalnız, şey

Her Şey Bitti Yalnız O Kaldı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Her Şey Bitti Yalnız O Kaldı

Her şey bitti yalnız o kaldı
Her şey bitti yalnız o kaldı
Komiser işe aldığı mühendise soruyordu: – Aklı başında adamdın, sana ne oldu böyle? – Komiser bey, mevki gitti, makam gitti, servetim bitti, işimden ayrıldım, ispirto içmeye başladım Her şey bitti komiser bey, sadece Allah kaldı!
Bu adam da Allah’a sövmeye başlayınca şişeyi kafasına indirdim
Adam ellerini önüne bağladı, başını eğdi Komiser şikayet edene nasihat etti
– Git bir daha olay çıkarma Nice hastalar için en büyük güvence Allah Borçlular, çaresiz kalanlar, zor duruma düşenler Allah’tan başka kime sığınabilirler? Bahtiyar o insandır ki en iyi gününde de Allah demiştir
Bir gün arının bir tanesi odama girdi, dolaştı Her halde kendisine uygun bir şey bulamadığından dışarı çıkmak istedi, cama çarptı aşağı düştü Kendini topladı tekrar uçtu tekrar cama çarpıp düştü
Yaklaştım dedim ki, “Sen de Müslüman mısın?” Arı ters ters yüzüme baktı
Müslümanlar da günahların, heveslerin zindanından kurtulup cennet misal bir dünyada yaşamak istiyorlar Hangi ip bizi ibadetlerden geri çekiyor? Hangi eşkıya ebedi saadete ulaşmamıza mani oluyor? Kaç mısrada okudum, “Çekemedim nefsimi, seçtiğim yol üstüne
Kendi kendine hükmedemeyen insan neyin hakimidir?
Maziye bir bakın kaç insan kendini idare edebilmiş?
Henüz zaman var Canımız sağ iken dünyamızı cennet edebiliriz
Cenneti dünyada aramak boş bir hayaldir
Ama aslını bulamasak da benzerini bulmak mümkündür
Her şeyi yaratan, yaşatan Allah’ı anlamak ona sığınmak hem büyük saadet, hem de ibadettir Teyp de Kur’an okur Fakat okuduğu ile ibadet etmez
Her gün Allah’ı daha çok sevmek O’na daha çok ibadet etmek istiyorum

Hekimoglu Ismail

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com