Yemek Tarifleri-Kalkan Tava |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri-Kalkan TavaYemek Tarifleri-Kalkan Tava Kalkan Tava MALZEMELER Yarım çay bardağı limon suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay kaşığı karabiber 15 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı un 15 kg kalkan balığı, dilimlenmiş Tuz 5 kişilik HAZIRLANIŞI Kalkanları 3 er santimlik şeritler halinde dilimleyip karabiber, limon suyu ve zeytinyağında dinlendirin Marine edilmiş kalkan balıklarını unlayın, fazla unlarını silkeleyin Geniş bir tavada yağı kızdırın ve balıkların her iki tarafını alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın Balıkları bir mutfak kağıdının üzerine koyup fazla yağını alın Limon dilimleri ile servis yapınKalkanları terbiye etmeden de pişirebilirsiniz |
|