07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Çorbasi Gravper Peynirli
Sebze Çorbasi gravper peynİrlİ
MALZEMELER- 50 gr gravyer peyniri, rendelenmiş
- 225 gr taze iç barbunya fasulyesi
- 1 demet maydanoz, kıyılmış
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ
- 150 gr Bruksel lahanası
- 7 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı şehriye
- 1 kg asma kabağı
- 150 gr ıspanak
- 100 gr bezelye
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 2 diş sarmısak
- 1 sap kereviz
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI- Havucu ve soğanı yıkayıp, temizledikten sonra rendeleyin
Brüksel lahanasını ve ıspanağı yıkayıp, temizledikten sonra ince ince doğrayın Patetesin kabuklarını soyup küp küp minik parçalar halinde doğrayın Asma kabağının kabuğunu yıkayıp temizleyin, domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve beraberce minik parçalar halinde doğrayın
- Et suyunu bir güveç içerisinde ateşe koyun
Et suyu ısındığında ince kıydığınız maydanozun bir kısmını, doğradığınız patates, ıspanak, kabak, Brüksel lahanası, havuç, domates ve soğanı ilave edin Tuz ve biberini koyduktan sonra çorbayı, sebzeler pişinceye dek kaynatın
- Diğer yanda kıyılmış maydanozun artan kısmı ve iki diş sarmısağı bir havanda iyice dövün ve buna dört - beş çorba kaşığı zeytinyağ katın
Çorbayı ateşten almadan yaklaşık on beş dakika önce içine şehriyeyi atın
- Çorbayı ateşten aldığınızda zeytinyağlı sarmısaklı maydanoz karışımını ilave edin, bir iki karıştırıp servis yapın

|
|
|