Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çorbası, kabak, tarifleri, yemek

Yemek Tarifleri Kabak Çorbası

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yemek Tarifleri Kabak Çorbası

yemek tarifleri Kabak Çorbası
Kabak Çorbası

Kabak pek çoğu için itici bir sebze olsada ben yemeğine de çorbasına da bayılıyorum

Kabak çorbasında da, kereviz çorbasında da sevdiğim ve özellikle dikkat ettiğim bir nokta var, bir kaç parça sebzeyi iyice püre yapmak yerine ağıza gelecek şekilde küçülterek ekliyorum çorbaya ve çok az krema ilave ediyorum

Çocuklarınızı ve kendinizi bu besleyici sebzelerden mahrum bırakmayın ve lütfen iftarlarda ve sahurlarda kendi yaptığınız çorbaları tüketin
Hazırlama süresi 15 dakika

4 Kişilik

Malzemeler

· 3 Adet kabak
· 1 Adet pırasa
· 1 Litre tavuk suyu veya bulyon
· Zeytinyağı
· Dereotu

Hazırlanışı:

1 Pırasayı ince halka şeklinde kesin
2 Kabakları kazıyıp küp, küp kesin
3 Tencereye zeytinyağını koyun ve sebzeleri ekleyerek renkleri dönünceye kadar soteleyin
4 1 Litre tavuk suyu ve bulyonu ekleyerek kabaklar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin
5 El mikseri ile pürüzsüz bir hale getirin
6 Kıyılmış dereotu ekleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com