Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börekler, böreklersodalı

Börekler_Sodalı Börekler

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Börekler_Sodalı Börekler






Börekler_sodalı börekler
Sodalı Börek Yapımı

Sodalı Börek Yapımının Tarifi

Sodalı Börek Nasıl Yapılır

dün akşam eve giderken bir yandan kek pişirme planları yapıyor diğer yandan da ne kadar yorgun olduğumu düşünüyordum bu yüzden eve varıp annemin sodalı börek yaptığını görünce çok sevindim bu böreğin tadı aynı su böreğini andırıyor ve çok güzel oluyor aslında portakal ağacı'na daha önceden yazılmayı hakeden bir tarif bu ama annemin her yapışında hemen bittiği için bir türlü resmini çekemiyordum bu sefer birkaç tanesini korumaya aldım

malzemeler:
  • 250 gr az yağlı beyaz peynir
  • 1 su bardağı doğranmış maydanoz
  • 4 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 40 cl maden suyu (iki şişe)
  • 2 yumurta
hazırlanması:
1 iç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozlarla karıştırın
2 dikdörtgen bir fırın tepsisini veya 30 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın 1 yufkayı bütün olarak tepsiye serin (yufka tepsinin kenarlarından dışa doğru sarkacaktır)
3 ikinci yufkayı ikiye bölün her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin üçüncü yufkayı da ikiye bölün bu defa sadece bir yarısını tepsiye serin
4 peynirli ve maydanozlu için tamamını tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayın
5 üçüncü yufkanın kalan yarısını peynirli için üzerine kırışık olarak serin son yufkanın kenar kısımlarını genişçe koparıp orta kısmını bütün olarak bırakın
6 kopardığınız kenarları parça parça tepsiye yayın tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katlayın
7 ortası kalan yufkayı tepsiye serin kenarına taşan kısımları böreğin altına sıkıştırın böreği kuru halde iken istediğiniz büyüklükte dilimleyin
8 tereyağını eritin sırasıyla 2 şişe maden suyunu ve 2 yumurtayı ekleyin (önce yumurtaları eklerseniz tereyağının sıcaklığıyla pişerler) bir tel yardımıyla çırpın karışımı kesilmiş yufkaların üzerine gezdirin en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin
9 önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirin (maden suyundan dolayı üzerleri tam kızarmayacaktır)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.