Galeta Unlu Karnıyarık Böreği Resimli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Galeta Unlu Karnıyarık Böreği ResimliGaleta unlu karnıyarık böreği resimli Galeta unlu karnıyarık böreği yapılışı Galeta unlu karnıyarık böreği nasıl yapılır semavers Malzemeler:
Ocaktan inince tuz, karabiber ve kekik eklenir, karıştırılır![]() Hazırlanışı: Birinci yufka tezgaha yayılır, üzerine süt-yağ karışımından sürülür, 12 üçgen olacak şekilde kesilir, geniş kenarına iç harçtan az (kolay sarabilmek için) ve uzunca yayılır, kenarlarını katlamadan sıkıca rulo şeklinde sarılır, kuru kalan yerlerine kalan sostan sürülür, galeta ununa bulanır, fırın tepsisine sıkı sıkı dizilir Ortalarından keskin bir bıçak yardımıyla iç harç görünecek şekilde 2-3 cm uzunluğunda kesilir 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir![]() Not: İsterseniz iç harcı farklı şekilde hazırlayabilirsiniz
|
|
|
|