07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Patatesli Sarma Börek Tarifi Resimli
Kıymalı patatesli sarma börek tarifi resimli
Kıymalı patatesli sarma börek yapılışı
Kıymalı patatesli sarma börek nasıl yapılır
25 Nisan 2005
bu tarifi borcam kutusunun üzerinde görmüştüm asıl tariften farklı olarak iç harcına patates ekledim ve patatesin böreğe çok güzel bir lezzet verdiğini gördüm ve bu benim favori böreğim oldu
Malzemeler:- 3 adet yufka
- 100-120 gr
tereyağ (yufkaları yağlamak için)
- 1 kaşık tereyağ(eritip, kalıbı yağlamak için)
Harcı için: - 300 gr
kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 kaşık zeytinyağı
- 1 adet patates
- tuz, karabiber
- 1/4 demet maydanoz
Üzeri için:- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1/4 bardak süt
- 1 adet iri yumurta
Hazırlanışı: - Önce iç harç hazırlanır
Bunun için 1 kaşık zeytinyağında ince doğranmış soğanlar hafif pembeleşene kadar pişirilir Kıyma eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir Daha sonra patatesler rendelenerek eklenir, karıştırılır Ocağın altı kapatılır (Eğer börek hemen pişirilmeyecekse patatesler eklendikten sonra 2-3 dk daha karıştırarak pişirilir )
Tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz eklenir, karıştırılır ve harç soğumaya bırakılır Yufkalar üst üste koyup 4 e kesilir Dörtte bir yufkalardan birinin üzerine erimiş, soğumuş tereyağından fırça ile sürülür Yufkanın yuvarlak kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarılır Diğer yufkalar için de aynı işlem yapılır
Sonra bu rulolar erimiş tereyağıyla yağlanmış yuvarlak tepsinin veya borcamın ortasından başlayarak giderek dışa doğru spiral biçimde yerleştirilir
- Üzeri için olan 2 kaşık tereyağ, süt ve yumurta çatalla çırpılır, böreğin üzerine fırçayla sürülüp, susam ve çörekotu serpilir

- Önceden ısıtılmış 180°C -200°C de üzeri kızarana kadar pişirilir

Not: Bu böreği hazırlayıp sosunu dökmeden buzlukta saklayabilirsiniz
|
|
|