Börekler,Talaş Böreği |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Börekler,Talaş BöreğiBörekler,TALAŞ BÖREĞİ TALAŞ BÖREĞİ€ 10 adet milföy hamuru, ½ kg hindi but kuşbaşı, 1 çay kaşığı karabiber, 3-4 yemek kaşkonserve bezelye, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı kekik, 3-4 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tuzot, 1 yumurta, 3 soğan, 1 havuç Yapılışı: Hindi etlerinin üzerine 1 çay bardağı su ekleyip haşlayın Suyunu çekince tereyağını ekleyin Piyazlık doğranmış soğanları ilave edin Havuçları zar şeklinde doğrayıp soğanla birlikte kavurun Kekik, karabiber ve tuzotu ekleyin Karıştırıp bezelyeleri ilave edin 2 adet milföy hamurunu ayırın Tezgahı unlayıp herbir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltin Ortasına 2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde kapatın Kapanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Ayırdığınız milföy hamurlarını şeritler halinde keserek böreklerin üzerine dekore edin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında kızartın Afiyet olsun |
|