Börekler-Tosun Böreği |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Börekler-Tosun BöreğiBörekler-Tosun Böreği Tosun Böreği Havaların sıklıkla değişmesi bizim eve hastalık getirdi önce eşim grip oldu şimdide ben oldum kendimi oldukça yorgun hissediyorum, aman kendinize dikkat edin havalara aldanmayın bizim gibi hasta olmayınBu defaki tarif arşivden geçen haftalarda yaptım , bakmayın uzun aşamalarla anlattığıma hem kolay hemde çok lezzetli oluyor bizim gibi mercimek sevenlerdenseniz bu tarifi denemenizi öneririm İçi İçin 1 kase haşlanmış yeşil mercimek 1 adet soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ tuz,karabiber,krmızıbiber Hamuru İçin 2 çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı ılık su 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un Hamurun İçi İçin 125 gr eritilmiş margarin 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu Üzerine yumurta sarısı haşhaş tohumu Soğanı sıvıyağda soteledim üzerine mercimeğide ekleyip sotelemeye devam ettim üzerine tuz,karabiber ve kırmızıbiber ekleyip ocaktan aldım soğumaya bıraktım Hamur için yağ,su kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde ettim 15 dakika dinlendirdimUfak bezeler koparıp oklava ile tepsi büyüklüğünde açtım, eritimiş yağın içerisine haşhaşı ekleyip hamurun içine sürdüm ve hamuru 3 parmak kalınlığında kestim, kestiğim parçaları tek tek rulo yapıp buzdolabına koydum 10 dakika beklettim Dolaptan çıkan ruloları tekrar yuvarlayıp merdane ile tabak büyüklüğünde açtım içine mercimekli harcı koyup önce iki kenarı sonrada iki üst kenarı birleştirip ek kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdimÜzerine yumurta sarısı ve haşhaş sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirdimAfiyet Olsun alıntı |
|