![]() |
Börekler - Bahar Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Börekler - Bahar BöreğiBörekler - Bahar böreği MALZEMELER Tavuk Kıyması (200 gr), Yufka (3 adet), Soğan (1 adet, ufak), Havuç 1 adet), Kabak (1 adet), Pırasa (1 adet), Yumurta (1 adet, beyazı), Maydanoz (1 tutam), Kuru nane (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı), Tereyağı (1 çorba kaşığı), Pul biber (1 tatlı kaşığı), Tuz(1 tatlı kaşığı), Kızartmak için: Sıvıyağ (1 su bardağı), MALZEMELER 1 200 gram hazır kıyılmış tavuk kıyması ya da bulamazsanız tavuk göğsünü kıyma makinasında kıyın ![]() ![]() ![]() 2 1 adet havucu rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 Bu sırada 3 adet yufkayı alın ve yayarak üst ü koyun ![]() ![]() ![]() ![]() 4 Tavaya 1 su bardağı sıvıyağ koyun ve kızdır Yağ iyice kızınca sardığınız börekleri kızart Kızarttığınız börekleri peçete serdiğiniz bir taba alarak, yağlarını emdirin ve servise hazır hale gelir ![]() Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme ısı ve süresi: İç malzemesi: Ocakta orta ateşte yaklaşık 15 dakika 5-6 kişilik Kızartması: Ocakta orta ateşte yağda 5-6 dakika ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|