![]() |
Yemek Tarifleri Lor Peynirli Ve Salamlı Kokotlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri Lor Peynirli Ve Salamlı KokotlarYemek tarifleri Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar LorPeynirli ve SalamlıKokotlar (4 Kişilik) ![]() 225 gr lor peyniri veya labne 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 küçük soğan, ince doğranmış 100 gr mantar, doğranmış ![]() 2 yumurta, çırpılmış 50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş Bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi Tuz ve karabiber 25 gr tereyağı, eritilmiş Maydanoz, süslemek için Yemeğin Tarifi Fırını 200 C ısıtın ![]() Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın ![]() Mantarları ekleyip 1- 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin ![]() Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin ![]() ![]() Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürün ![]() ![]() Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın ![]() ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarm yerine de mısır kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|