Et Yemekleri-Tencerede Sebzeli Süt Danası |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri-Tencerede Sebzeli Süt DanasıEt Yemekleri-Tencerede Sebzeli Süt Danası Tencerede Sebzeli Süt Danası Malzemeler 600 gr Süt Danası (yağsız but) 500 gr Karışık Sebze (patates,havuç, soğan, sarmısak ve biber gibi sert sebzeleri tercih edin) 150 gr Soyulmuş Domates 1 Bağ Taze Biberiye 1 Bağ Taze Kekik Zeytinyağı Tuz Taze Çekilmiş Karabiber Yemeğin Tarifi Fırına girebilen dibi kalın bir tercerede zeytinyağını kızdırdıktan sonra eti koyup 1-2 dakika çevirin Yanmamasına dikkat edin ama heryeri renk alsın Tencereyi ateşten alıp kabaca doğranmış sebzeleri etin etrafına dağıtın Üstünü kapatıp sıcak fırına (180-200 derece) koyun 25-30 dakika sonra etin pişmiş olması gerekir Etin kalınlığı pişme süresini değiştirebilir |
|