![]() |
Baharatlı Sığır Pirzolası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Sığır Pirzolası Tarifi YapılışıBaharatlı Sığır Pirzolası Tarifi Yapılışı Baharatlı Sığır Pirzolası Tarifi - Baharatlı Sığır Pirzolası Nasıl Yapılır - Baharatlı Sığır Pirzolası Malzemeleri Baharatlı Sığır Pirzolası 1 kg sığır pirzolası (4 parça halinde) 1 tatlı kaşığı tuz 4 tane karabiber (dövülmüş) 1 büyük diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı kimyon 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 1 çorba kaşığı rafine yağ ![]() Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() Dövülmüş karabiber, dövülmüş sarımsak, zerdeçal, kırmızıbiber ve kimyonu orta boy bir kaseye koyunuz ![]() ![]() Etleri ızgaraya yerleştirip üstlerine fırça ile, hazırladığınız baharatlı karışımın yarısını sürünüz ![]() ![]() ![]() Ateşi kısıp etlerin her iki yanlarını 2'şer dakika daha pişiriniz ![]() ![]() Pirzolaları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, servis ediniz ![]() Not: Çabuk ve kolay hazırlanan baharatlı sığır pirzolasını, yeşil salata ve safranlı pilavla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|