07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Dana Güveç
sebzeli dana güveç
Güveçte pişen yemeklerin tadı bir başka güzel oluyor lezzetine ben doyamıyorumSebzelerin hepsini pişirmeden çiy olarak koyuyorum birde güveç kabının iç kısmı mutlaka verniksiz doğal fırınlanmış şekilde olması yani içinin siyah olması şart bunu annemden duydum bana kalsa ben vernikli boyalı diğer güveç kablarından alıcaktım ama annem asıl güveç kabının fırınlanmış şekilde içi siyah olanlarının olduğunu söyledi gerçektende güveç kabı satan kişilerde annemin söylediklerini doğruladı Bayram sonrası kurban etlerini en güzel şekilde değerlendirebileceğiniz ağız tadıyla yiyebileceğiniz bir yemek herkese afiyet olsun
malzemeler:- 500 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti
- 2 adet soğan
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 diş sarımsak
- sıvıyağ veya zeytinyağı
- 1,5-2 su bardağı et suyu veya normal su
- tuz,karabiber,kimyon,kekik,kırmızı biber
Yapılışı: Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup dilimliyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruzKuşbaşı dana etlerimizi veya kuzu etlerimizi güvecin en altına yerleştiriyoruz sonra sırasıyla küp küp doğranmış patatesleri,kabağı,patlıcanı yerleştiriyoruz en üstünede ince doğradığımız,soğanlarımızı,domateslerimiz i,biberle rimizi,sarımsaklarımızı,salçamızı,zeytin yağımızı koyuyoruz baharatlarımızıda ilave edip kaynamış et suyumuzuda ilave edip güveç kabımızın kapağını kapatıyoruz eğer kapağı yoksa aliminyum folyo ile kapatabilirsiniz kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz herkese afiyet bal şeker olsun sofralarınız bereketli olsun
|
|
|