Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, etli, güveç, tarifi, yapılışı

Bezelyeli Etli Güveç Tarifi Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Etli Güveç Tarifi Yapılışı






Bezelyeli Etli Güveç Tarifi Yapılışı
Bezelyeli Etli Güveç Tarifi - Bezelyeli Etli Güveç Nasıl Yapılır - Bezelyeli Etli Güveçin Yapılışı



Malzemeler :


500 Gram Kemikli Et

Yarım Kilo Bezelye

3 adet Patates

3 adet Havuç

3 adet Domates

4 adet Yeşil Biber

1 adet Kırmızı Biber

2 adet Soğan

6 Diş Sarımsak

1 Çorba Kaşığı Biber Salçası

Tane Karabiber

Defne Yaprağı

Zeytinyağı

Tuz


Yapılışı:


Güvecinizi ocakta ısıtın İçine sıvıyağ döktükten sonra eti koyun Bir müddet kavurun Soğanları ve sarımsakları iri iri doğrayıp güvece ekleyin Havuçları da küp küp doğrayın ve güvece koyun Bezelyeyi ekleyin Patatesleri soyun Patatesi, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın Biberleri ve patatesleri de koyun


En son domatesi ilave edin Defne yaprağını, tane karabiberi ve tuzunu atın 1-1,5 su bardağı kadar sıcak suyunu ilave edin Yağlı kağıdı güvecin içine kapatın Üzerine de iki kat alüminyum folyo kapatın Ocakta yarım saat kadar pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.