07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırnda Sebzeli Et Tarifi
Fırnda Sebzeli Et Tarifi
Malzemeler
1 kg dana eti (rostoluk)
4 Adet soğan
5 Adet patates
4 Adet havuç
500 gr olgun domates veya 1 kahve fincanı domates salçası
1 5 kahve fincanı un
1 Adet defne yaprağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
4 Tane karabiber
Tuz, karabiber
Etin pişme süresi : 1 saat
devamı aşağıda   
Kullanıcı: Şifre: Kayıt ol , Şifremi Unuttum
- Ana Sayfa
- Tarif Defterim
- Makaleler
- Sayfam
Yemek TarifleriEt YemekleriFırnda Sebzeli Et tarifi
Fırnda Sebzeli Et Tarifi
Deftere ekle Yorum Yap 50 dk 6 kişilik
Malzemeler
1 kg dana eti (rostoluk)
4 Adet soğan
5 Adet patates
4 Adet havuç
500 gr olgun domates veya 1 kahve fincanı domates salçası
1 5 kahve fincanı un
1 Adet defne yaprağı
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
4 Tane karabiber
Tuz, karabiber
Etin pişme süresi : 1 saat
devamı aşağıda   
Hazırlanışı - Eti, içine biraz tuz katılmış una bulayın

- Zeytinyağını bir tavaya koyun, una bulanmış eti tavaya oturtun ve tavayı orta ısılı fırına sürün

- Eti arasıra çevirerek her tarafını kızartın ve fırından çıkartın

- Tane karabiberi, defne yaprağını, 2 kepçe suyu katıp, üstünü bir kapakla kapatın

- Hafif ateşte arasıra çevirerek 1 saat pişirin

- Bu sürenin sonunda üzerleri kazınıp yıkandıktan sonra doğranmış havuçları, ayıklanmış ve dilimlenmiş patatesleri ve dörde bölünmüş soğanları içine katın

- Et ve sebzeler piştikten sonra kabı ateşten indirin

- Eti tencereden çıkarıp servis tabağına alın, sebzeleri de çıkartıp etin çevresine dizin ve tabağı sıcak bir yerde tutun

- Tencerede kalan et suyuna 1 çorba kaşığı un, kabukları soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve ufak parçalara doğaranmış domates veya 1 çorba kaşığı suda sulandırılmış domates salçasını, tuzla biberi ve 2 kepçe suyu kattıktan sonra tencereyi ateşe oturtun

- Salçayı kıvamına gelinceye kadar pişirin

- Sonra ateşten indirip etin üstüne dükün ve hemen servis yapın

|
|
|