Etli Yemekler-Fırında Peynirli Lahana |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yemekler-Fırında Peynirli LahanaEtli yemekler-Fırında Peynirli Lahana Malzemeler 1 Orta Boy Lahana 2 Soğan 2 Çorba Kaşığı Margarin 200 gr Kıyma 1 Su Bardağı Su 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 4 Yumurta 1 Su Bardağı Süt 15 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber Tuz Yemeğin Tarifi 1) Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın Soğanları halka halka dilimleyip margarinde pembeleştirin Kıymayı ekleyip biraz kavurduktan sonra bir su bardağı suyu ilave edip karıştırın Kıymalı sos koyulaşmaya başlayınca kırmızı pulbiber serpin ve ateşten alın Salçayı biraz su ile ezerek kavrulmuş kıymaya ekleyip karıştırın 2) Fırın kalıbını yağlayıp lahanaları yayın Üzerine kıymalı karışımı döşeyin Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırına verip lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin 3) Yumurtaları geniş bir kasede çırpın ve süt ekleyip iyice karıştırın Lahanayı fırından çıkarıp hazırladığınız sosu üzerine gezdirin 4) Rendelenmiş kaşar peynirini kalıbın hertarafına eşit olarak serpin 150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika daha pişirin Dilimileyip sıcak olarak servis yapın |
|