Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, dolması, yemekleri

Et Yemekleri - Ciğer Dolması

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri - Ciğer Dolması






Et Yemekleri - Ciğer Dolması
Ciğer Dolması

Malzemeler
•1 kg pirinç
• 250 gram kuzu ciğeri
• 250 gram tereyağı
• 1 kuzu gömleği
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 baş soğan
• 1 demet maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
İnce doğranmış soğan, tereyağında biraz kavrulur Küçük kuşbaşı doğranmış ciğer katılarak kavurma işlemi sürdürülür Yarım saat ılık suda ıslatılmış pirinç süzülüp üzerine dökülür, karıştırılır Üzerine tuz ve bir litre kaynar su konulup ılık ateşte 10 dakika pişirilir, ince kıyılmış maydanoz ve karabiber eklenip iyice harmanlanır Hazırlanan pilav tepsiye serilmiş kuzu gömleğinin üzerine dökülüp gömleğin uçları bohça gibi pilavın üzerine toplanır, üstüne bir güveç kapatılıp ters çevrilir Üzerine yoğurtla iyice karıştırılmış salça sürülüp güvecin ağzı açık olarak 160-180 derece ısıdaki fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirilip sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.