Et Yemekleri - Resimli Elbasan Tavası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri - Resimli Elbasan Tavası TarifiEt yemekleri - resimli Elbasan Tavası tarifi Tarif MalzemeleriYarım kilo parça kuzu eti 5 yumurta 1 kilo yoğurt 1 çay fincanı un 2 yemek kaşığı margarin Yeterince tuz kırmızı biber Tarifin HazırlanışıBir tencerede yağ hafifçe eritilir ve etler içine atılır 1-2 defa çevrilip kendi halinde kapağı kapalı olarak ve hiç su koymadan pişmeye bırakılır Diğer taraftan yumurtalar çırpılır, yoğurda ilave edilir, un da eklenerek 1-2 dakika tahta bir kaşıkla hafifçe çırpılır ve bir fırın tepsisine dökülür Üzerine, piştikten sonra soğumaya bırakılmış olan etler sıralanır Üzerine etin suyu dökülür önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir sıcak olarak servis edilir Arzuya göre üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ilave edilebilir
|
|
|
|