![]() |
Milföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı Tarifi YapılışıMilföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı Tarifi Yapılışı Milföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı Tarifi - Milföyde Mantarlı Dana Kuşbaşı Yapılışı - Mantarlı Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Mantarlı Dana Kuşbaşı Malzemeleri İçindekiler: 1 kg Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 10 adet arpacık soğan 1 çorba kaşığı un 150 gr mantar (dilimlenmiş) 8 adet milföy hamuru 1 adet yumurta Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Hızlı ateşte ve karıştırarak, etleri yaklaşık 7-8 dak ![]() ![]() • Orta ateşte ve karıştırarak, soğanalr sararıncaya kadar, yaklaşık 5 dak ![]() ![]() ![]() ![]() • Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 45-60 dak ![]() ![]() • Tuz ve karabiber serpip, karıştırın ![]() ![]() • 1 adet milföy hamurunu, düz ve hafif unlu bir yüzeyde, porsiyonluk fırın kabının kenarlarını da kaplayacak şekilde inceltip, fırın kabına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() • Kalan milföy hamurlarını düz ve hafif unlu bir yüzeyde malzemelerin üzerlerini kapatacak şekilde inceltip, üzerlerine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|