Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, oktay, tarifi, usta, yapılışı

Oktay Usta Güveç Tarifi Yapılışı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Güveç Tarifi Yapılışı






Oktay Usta Güveç Tarifi Yapılışı
Oktay Usta Güveç Tarifi

kuzu kuşbaşı güveci - kuzu güveç

Malzemeler:

8 kişilik


5-6 adet patlıcan

2 adet kuru soğan

5-6 adet domates

1 kilogram kuzu kuşbaşı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

5-6 adet sivribiber

10 diş sarımsak

1,5 su bardağı kaynamış su

1 demet bütün maydanoz

2 yemek kaşığı tereyağı

karabiber

tuz

arzuya göre 1 çay kaşığı kimyon


Hazırlanışı:


1 Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suyun içine alın Soğanları ince, ince yemeklik doğrayın Güveç tenceresine yıkanmış ve et ile beraber ekleyin Zeytinyağını ilave edip etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun


2 Sırayla üslerine yemeklik doğranmış sivribiber, dörde bölünüp büyük doğranmış patlıcan, sarımsak, soyulup küp, küp doğranmış domates ve maydanoz demetini yayın En son olarak tereyağını koyup tuz, karabiber ve kimyonu serpip kaynamış suyu üstüne gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.