Et Yemekleri - Resimli Rumeli Kavurması Tarifi (Yapılışı ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri - Resimli Rumeli Kavurması Tarifi (Yapılışı )Et yemekleri - Resimli Rumeli kavurması tarifi (yapılışı ) ![]() Malzemeler 1 adet yeşil çarliston biber 1 adet kırmızı çarliston biber ½ soğan 1 çay bardağı ayçiçek ve zeytinyağı karışımı 200 gr Kuzu kuşbaşı1 tutam karabiber 1 tutam tuz 1 tutam kekik 5 – 6 adet çeri domates 1 su bardağı domates suyu Hazırlanışı Biberleri ve soğanları iri doğrayın Teflon tavaya yağı dökün ve kızdırın Etleri tavaya atın ve kavurun Eteler bir süre kavrulduktan sonra soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin Ardından 1 tutam karabiber, ekleyip karıştırdıktan sonra biberleri ekleyin İyice karıştırın ve 1 tutam tuz, kekik ekleyip karıştırın 5 – 6 adet çeri domates ekleyerek kavurmaya devam edin Domates suyunu ekleyin ve iyice harmanlayın Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin Yemeğimiz servise hazır
|
|
|
|