Etli Kuru Bamya Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Kuru Bamya Tarifi YapılışıEtli Kuru Bamya Tarifi Yapılışı Etli Kuru Bamya Tarifi - Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır - Etli Kuru Bamya Malzemeleri Malzemeler: 50 gr kuru bamya100 gr Kuşbaşı kuzu eti1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kasığı domates & biber karışık salça 2 yemek kaşığı tereyağı 2 litre su Tuz karabiber bamyaları haşlamak için 1 kahve fincanı sirke Yapılışı: 1- Bamyaları ipinden çıkarın, tencereye alarak 1 litre su ilave edin 1 fincan sirkeyi ekleyerek bamyalar yumuşayana kadar pişirin![]() 2- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tereyağında hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun Kuşbaşı etleri tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun![]() 3- Salçayı ilave ederek 30 sn daha kavurun ve bamyaları ekleyin ![]() 4- 1 litre suyu ilave ederek karıştırın Su kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin
|
|
|
|