![]() |
Arap Usulü Kabak Dolması/Mahşi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Usulü Kabak Dolması/MahşiArap usulü kabak dolması/mahşi ARAP USULÜ KABAK DOLMASI/MAHŞİ *** Ocak 11, 2010 — jibek“Ve (Allah),onların kalplerini birleştirmiştir ![]() ![]() ![]() Geçen gün enfal suresininin mealini okurken,yukarıdaki ayete sıra geldiğinde sarsıldım diyebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() İbn Ömer anlatıyor: ALLAH Resûlünün yanında oturuyordum ![]() ![]() “Bu giden adamı ben seviyorum ![]() ALLAH Resûlü: “Ona sevdiğini bildirdin mi?” diye sordu ![]() Ben “Hayır bildirmedim ![]() ![]() Resûlullah “O hâlde ona sevdiğini bildir ![]() ![]() Ben de adamın arkasından koştum ve ona yetiştim ![]() ![]() “Vallahi seni ALLAH için seviyorum ![]() ![]() “Ben de seni ALLAH için seviyorum ![]() ![]() Ona dedim ki: “Vallahi bunu ALLAH Resûlü yapmamı emretti; yoksa yanına kadar gelip seni alıkoymazdım ![]() Çok şükür sevdiğine, sevdiğini söylemeyi öğretti Rasulumüz bize ![]() Siz bunu en son ne zaman yaptınız?sadece eşiniz ve çocuğunuza değil,sevdiğiniz herkese onu sevdiğinizi söyleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jibek’ciğimin yeni tarifi ile geldim bugün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER 10 adet küçük sakız kabak 300 gr ![]() 3 sap taze soğan 2 diş sarımsak 1/2 kurusoğan 1/2 demet dereotu 1 çaybardağı bardağı sıvıyağ (kızartmak için) 1 kahve fincanı sıvıyağ 1tatlı kaşığı kuru nane 1/2 çaykaşığı tarçın 1/2 çaykaşığı karabiber 1 yemek kaşığı pirinç 1 tatlıkaşığı tuz Su Terbiyesi için: 2 Su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı nişasta ![]() YAPILIŞI * 1 kahve fincanı sıvıyağda küçük doğranmış soğanları hafifçe kavurun, ezilmiş sarımsak, kıyma, pirinç, dereotu ve baharatları ilave edip 5 dk ![]() ![]() * Kabakları iyice yıkayın ve soymayın (benimkiler çok zedelenmiş olduğu için kabak oyacağı ile hafifçe üstünü aldım) ![]() * Kabakların başını ve sonunu kesin ![]() * Kabak oyacağı ile içlerini dikkatlice oyun, kabakların yırtılmamasına dikkat edin (ağzı dar kabakları çay kaşığının sapıyla oyabilirsiniz) ![]() * Kıyma harcı ile kabakları doldurun ![]() * 1 çay bardağı kızgın sıvıyağında, doldurduğunuz kabakarın her tarafını iyice kızartın ![]() * Kabakları tencereye alıp tek sıra halinde yatırarak dizin ![]() * Üzerini tam örtmeyecek kadar su ilave edin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() * Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve nişastayı karıştırın ![]() * Yemeğin suyundan 1 kepçe alıp yoğurtlu terbiyeyi ılıtın ![]() * Terbiyeyi kabak tenceresinin kenarından akıtarak döküp karışması için hafifçe sallayın ve 5 dk ![]() ![]() * Tabaklara aldığınız kabakların üzerine terbiyeli suyundan da ilave edip sevis yapın ![]() Teşekkürler gönlü güzel kardeşim ellerin,dillerin dert görmesin… |
![]() |
![]() |
|