Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arap, dolması or mahşi, kabak, usulü

Arap Usulü Kabak Dolması/Mahşi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arap Usulü Kabak Dolması/Mahşi

Arap usulü kabak dolması/mahşi
ARAP USULÜ KABAK DOLMASI/MAHŞİ ***

Ocak 11, 2010 — jibek“Ve (Allah),onların kalplerini birleştirmiştirSen yeryüzünde bulunan herşeyi verseydin,yine onların gönüllerini birleştiremezdin,fakat Allah onların aralarını bulup kaynaştırdıÇünkü O,mutlak galiptir,hikmet sahibidir”(Enfal:63)

Geçen gün enfal suresininin mealini okurken,yukarıdaki ayete sıra geldiğinde sarsıldım diyebilirimRabbimizin hikmetleri ve lütufları saymakla bitmezkalpleri evirip çeviren Allahım,bazende sevdiği kullarına çeviriyor kalplerijibek kardeşim de onlardan biriDiğer kardeşlerimin adını zikretmiyorum,onlar kendilerini biliyorlar zaten…
İbn Ömer anlatıyor: ALLAH Resûlünün yanında oturuyordum Bir adam çıkageldi ve selam verdi; sonra ayrıldı ve gitti Dedim ki:
“Bu giden adamı ben seviyorum
ALLAH Resûlü:
“Ona sevdiğini bildirdin mi?” diye sordu
Ben
“Hayır bildirmedim” dedim

Resûlullah
“O hâlde ona sevdiğini bildir” buyurdu

Ben de adamın arkasından koştum ve ona yetiştim Selam verdim; elimi omzuna koydum Ona:
“Vallahi seni ALLAH için seviyorum dedim
“Ben de seni ALLAH için seviyorum dedi bana

Ona dedim ki:
“Vallahi bunu ALLAH Resûlü yapmamı emretti; yoksa yanına kadar gelip seni
alıkoymazdım
Çok şükür sevdiğine, sevdiğini söylemeyi öğretti Rasulumüz bizeDilimiz döndüğünce,pek alengirli laflar edemesekte, sevdiğimize sevdiğimizi söyleriz kendimizce(şiir gibi oldu) )
Siz bunu en son ne zaman yaptınız?sadece eşiniz ve çocuğunuza değil,sevdiğiniz herkese onu sevdiğinizi söyleyinBu çok güzel bir terapidirKalbi ferahlatan,kini haseti silip götüren mucizevi bir sözdür”O” söylediyse mutlaka bir hikmeti vardırHiç yapmadıysanız,bugün bir ilk olsun,Allah için sevdiğiniz kardeşinize gidin yada telefon edin,ona “seni Allah için seviyorum” deyinO güne kadar hiç bu kadar rahat bir kalple uyumadığınızı farkedeceksiniz…

Jibek’ciğimin yeni tarifi ile geldim bugünBen “şıhel mahşi” diye biraz daha değişik bir tarif hatırlıyorumdemek ki mahşi kabak dolması demekmişGörüntü süper,ben en çokta tereyağı ve nane ile yaptığı şu süslemeyi sevdimKendi resimleri ve anlatımıyla,Jibek’ten yeni bir lezzet dahaBuyrunuz;
MALZEMELER

10 adet küçük sakız kabak

300 gr kıyma
3 sap taze soğan
2 diş sarımsak

1/2 kurusoğan
1/2 demet dereotu
1 çaybardağı bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
1 kahve fincanı sıvıyağ
1tatlı kaşığı kuru nane
1/2 çaykaşığı tarçın
1/2 çaykaşığı karabiber

1 yemek kaşığı pirinç

1 tatlıkaşığı tuz

Su
Terbiyesi için:
2 Su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI
* 1 kahve fincanı sıvıyağda küçük doğranmış soğanları hafifçe kavurun, ezilmiş sarımsak, kıyma, pirinç, dereotu ve baharatları ilave edip 5 dk soteleyin
* Kabakları iyice yıkayın ve soymayın (benimkiler çok zedelenmiş olduğu için kabak oyacağı ile hafifçe üstünü aldım)
* Kabakların başını ve sonunu kesin

* Kabak oyacağı ile içlerini dikkatlice oyun, kabakların yırtılmamasına dikkat edin (ağzı dar kabakları çay kaşığının sapıyla oyabilirsiniz)

* Kıyma harcı ile kabakları doldurun

* 1 çay bardağı kızgın sıvıyağında, doldurduğunuz kabakarın her tarafını iyice kızartın

* Kabakları tencereye alıp tek sıra halinde yatırarak dizin
* Üzerini tam örtmeyecek kadar su ilave edin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
* Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve nişastayı karıştırın
* Yemeğin suyundan 1 kepçe alıp yoğurtlu terbiyeyi ılıtın
* Terbiyeyi kabak tenceresinin kenarından akıtarak döküp karışması için hafifçe sallayın ve 5 dk pişirip kapatın

* Tabaklara aldığınız kabakların üzerine terbiyeli suyundan da ilave edip sevis yapın
Teşekkürler gönlü güzel kardeşim ellerin,dillerin dert görmesin…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com