Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftekresimli, firinda, salçali, tarifi, yapılışı, yemekleri

Et Yemekleri -Firinda Salcali Biftek-Resimli Tarifi (Yapılışı )

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri -Firinda Salcali Biftek-Resimli Tarifi (Yapılışı )






Et yemekleri -Firinda Salcali Biftek-Resimli tarifi (yapılışı )


Malzemeler;
  • 6 adet dana biftek
  • 1 yemek kaşığı salça+1 su bardağı ılık suTuz, karabiber

    Üzerine sos olarak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ+tercihe göre 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kekik2 diş sarımsak


    Bifteklerin marinesi için;
  • 1 su bardağına yakın zeytinyağ
  • Yarım çay bardağına yakın sirke
  • 3 diş sarımsak
Patates Püresi için:
  • 4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yaklaşık yarım su bardağı süt
  • Tuz
Bifteklerin marinesi için:
---- Biftekleri ,yayvan bir saklama kabına alın3 diş sarımsağı 2-3 parçaya bölerek, zeytinyağ ve sirkeyle karıştırarak, biftekleri bu karışıma iyice bulayın ve 1 gece kadar buzdolabında bekletinZamanınız yoksa en az 4-5 saat bekletin
Yapılışı;

---Marine edilmiş biftekleri yıkamadan, kendi yağı ile, kızgın bir teflon tavada 2-3 dakikadan fazla olmamak üzere arkalı önlü kızartın ve hemen fırın tepsisine alın

---1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile sulandırarak fırın tepsisine aldığınız bifteklerin üzerine gezdirin, fırın tepsisinin kapağını kapayın, tepsiniz kapaklı değilse, alimünyum folyo ile ağzını kapayınYeterli miktarda tuz ve karabiber ekleyerek önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında yaklaşık olarak 1,5 saat pişirinArada kontrol ederek pişip pişmediği test edin, gerekirse biraz daha pişirin

---Servis edeceğiniz zaman, bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağını ve tercih edilirse 1 yemek kaşığı tereyağını alın, kısık ateşte, kalın şeritler halinde doğranan 2 diş sarımsağı ve 1 yemek kaşığı kekiği yakmadan 3-5 dakika çevirerek, bifteklerin üzerine gezdirin, patates püresi ve pilavla servis yapın
Patates Püresinin Yapılışı;
---Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve yeterli suda haşlayınPüre yapacağınız tencereye alarak, püre aleti ile iyice ezin, tereyağı ve tuz da ekleyin, sütü de ekleyerek son kez püre aleti ile iyice karıştırınKıvamını kendinize göre ayarlamak için süt miktarı ile oynayabilirsiniz

ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.