![]() |
Et Yemekleri - Mantarlı Et Sote |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Yemekleri - Mantarlı Et SoteEt yemekleri - Mantarlı Et Sote Mantarlı Et Sote ,Mantarlı Et Sote ,Mantarlı Et Sote Mazlezemeler: 750 gr dana kuşbaşı 500 gr mantar 1 adet büyük kuru soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı Domates salçası 1 çay kaşığı Biber salçası Tuz Toz Karabiber Toz Kırmızı biber Kimyon 1,5-2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı 1 yemek kaşığı margarin Yapılışı; Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin ![]() Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın ![]() ![]() Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın ![]() Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın ![]() ![]() Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir ![]() Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edin ![]() Soğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişir ![]() Daha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et ![]() ![]() Sıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|