Yemek Tarifleri - Çoban Kavurma |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri - Çoban KavurmaYemek tarifleri - çoban kavurma çoban kavurması Malzemeler 500 gr kuzu eti yada dana eti (küçük doğranmış), 1/2 ActiFry kaşığı zeytinyağı, 1 ActiFry kaşığı elma sirkesi, 2 adet domates, 3 adet çarliston biber, ¼ ActiFry kaşığı tuz, 1/4 ActiFry kaşığı kuru kekik, 1/4 ActiFry kaşığı tatlı kırmızı toz biber, 1 diş sarımsak, 4 adet lavaş ekmeği Yapılışı 1- Domatesleri dörde; biberleri ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin Her ikisini de küp küp doğrayın Sarımsağı soyup incecik doğrayın 2- Kuzu etlerini zeytinyağı, sirke, tatlı toz biber ile birlikte karıştırıp 30 dakika marine edin 3- Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın 2 dakika sonra etleri ilave edin ve 10 dakika pişirin 4- Domates, çarliston biber, kekik ve sarımsakları ekleyip 7 dakika daha pişirmeye devam edin Tuz ile tatlandırdıktan sonra 3 dakika daha pişirin Çoban kavurmayı lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp servis yapın |
|