Eşrefoğlu Rumi Hazretlerinin Bir Duası |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eşrefoğlu Rumi Hazretlerinin Bir DuasıEşrefoğlu Rumi Hazretlerinin bir duası İlaha, padişaha, biniyaza Yüce dergahına geldim Hudaya Benim hâcât ile gönlüm doludur Veli nidem, bu gönlüm bed huyludur Günah yükünü arkama vurundum, Acz toprağına arkamı süründüm, Tevazu birle el sana getirdim Bilirim padişah-ı biniyazsın, Sana yalvaranı yolda komazsın Verirsin kullarına istediğin Bilirsin her kulunun ne dediğin Yer ve gök ehli hep senden umarlar, Kamusu hep sana yalvarırlar Benim dâhi günahım çok, elim dar Kapına geldim ey Settar-u Gaffar Getiririm Şefi-yi Mustafa’yı Nebiler serveri kân-ı vefayı Sen anınla olan dostluk hakkı içün, O dostunla mestlük hakkı içün, Dilerim hazretine ere âhım, İşitip, hem affedesin günahım İnayet gözüyle bir dem bakasın Beni hâşâ ki odlara yakasın Bu iman hil’atini ahir nefeste Çıkarıp kılmayasın beni hasta Beni üryan ve rüsvay etmeyesin, Götürüp beni od’a atmayasın Zebaniler eline vermeyesin Kapından horluk ile sürmeyesin Şu ki, sen iman u ihsan edesin Ânı ondan nice geri alasın Küçücük canımız iş bu bedenden Ayırmagıl bizi ya Rab imandan Bu Eşrefoğlu mücrim, yüzü miskin Kapına geldi aç ve yalın lakin Seni, senden ister o şey’en lillah Ayırma onu didarından Allah Ki sendedir sana ermeye çare, Senin derdinden oldu uş avare Visalin lengeri ile durgür ânı Didarın şerbetiyle kandır ânı Ümid sensin iki âlemde ancak Bilirim sensin ey Mabud-u Mutlak Duamı kıl kabul, eyle beni şâd Bihakkı Ahmed u Mahmudu Muhammed” Kaynak: Müzekkinin Nüfus-Arslan Yayınları-İst-1977 Kelimeler: Hacat: İstekler Veli nidem: velakin ne yapayım Bed: kötü Vurundum: Sırtladım Kamusu: Hepsi Settar u Gaffar: Günahları örten ve affeden Şefi: Şefaatçi Kân-ı Vefa: Vefa menbaı Od: Ateş Hil’at: Elbise Üryan: Çıplak Şey’en lillah: Allah rızası için Uş: Sarhoş Avare: Bilinçsizce gezen Visal: Kavuşma Durgürurdur Didar: Yüz Şâd: Sevinçli |
|