![]() |
Sıkıntılı Zamanda Okunacak Dualar Ve Manaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıkıntılı Zamanda Okunacak Dualar Ve ManalarıSıKıNTıLı ZaMaNDa okunacak Dualar ve Manaları Vesveseye mübtela olan kimse: Amennâ billâhi ve bi rusulih ![]() Anlami: Biz, 'a ve peygamberlerine iman ettik ![]() Abdest alirken, namaz kilarken ve Kur'an okurken kalbine vesvese gelen kimse, çokça ''La ilahe illellah'' derse vesveseden kurtulur ![]() Anlami: im! Günahimi bagisla, kalbimin kinini yok et ve beni seytan serrinden koru ![]() Öfkelenen kimse: Euzu bi'llahi mine's-seytanirracim ![]() ![]() Gördügü bir sey hosuna gittigi zaman: Masaellâh, La kuvvete illa billah ![]() Anlami: 'in diledigi olur ![]() ![]() Camiye Girerken Okunacak Dua: ümmegfirlî zünûbî, veftah-lî ebvabe rahmetik ![]() Anlami: im: Günahlarimi bagisla, bana rahmet kapilarini aç ![]() Camiden çikarken okunacak Dua: ümmegfir lî zûnûbî, veftah lî ebvabe fadlik ![]() Anlami: im günahlarimi bagisla, bana lütuf ve fazilet kapilarini aç ![]() Bir ise basliyacagi zaman: Rabbenâ âtinâ min ledünke rahmeten ve heyyi'lenâ min emrinâ resedâ ![]() ![]() An1ami: Ey Rabbimiz, katindan bize rahmet ver, ve bize isimizde dogruyu göster ![]() ![]() Bir iste zorlukla karsilastigi zaman okunacak dua: ümme lâ sehle illâ mâ cealte sehlen, ve ente tec'alülhazne iza si'te sehlen ![]() Anlami: im ![]() ![]() ![]() ![]() Hosuna gitmeyen bir seyde ugursuzluk düsüncesine kapildigi zaman okunacak dua: Dinimiz, herhangi bir seyde ugursuzlugu kabul etmez ![]() ![]() Okunusu: ümme lâ ye'ti bi'l-hasenati illâ ente, ve lâ yezhebu bis-Seyyiati illâ ente ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâh ![]() Anlami: im! Her türlü iyilik ancak sendendir ![]() ![]() ![]() Insanlardan korktugu zaman okunacak dua:Allâhümme Innâ nec'alûke fi nuhûrihim ve neûzü bike min surûrihim ![]() Anlami: im: Onlari sana havale eder ve kötülüklerinden sana siginirim ![]() Tehlikeye düsünce okunacak dua: Bismillahirrahmanirrahim ![]() ![]() Anlami: Rahman ve Rahim olan 'in adiyla ![]() ![]() Her gün sabah ve aksam üç defa okunur: Bismi'llâhî'llezî lâ yedurru me-asmihî sey'ün fi'1-ardi ve lâ fi's-semâi ve hüve's-semîû'l-alim ![]() Anlami: in adiyla ki, onun adinin yaninda ne yeryüzünde, ne de gökte hiçbir sey zarar vermez ![]() ![]() Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() Ayrica, aksam ve sabah üçer defa ''Kul huvellahu ehadl', ''Kul euzü birabbil-felak" ve "Kul euzü birabbinnas" surelerini okuyan kimse kötülüklerden korunmus olur ![]() Çocuk dogdugu zaman okunur: Çocuk dünyaya gelince, sag kulagina ezan, sol kulagina ikamet okunur ![]() Peygamberimiz söyle buyurdu: "Kimin bir çocugu dogar da onun sag kulagina ezan, sol kulagina ikamet okursa o çocuga seytan zarar vermez ![]() çocuklarin kötülüklerden korunmasi için okunacak dua:Uîzuküm bikelimatillahit-tam-meti min külli seytanin ve hammetin ve min külli aynin lâmmetin ![]() Anlami: in tam ve mübarek isimlerine siginarak sizi bütün seytanlardan, zehirli yaratiklardan ve kötü gözlerden onun korunmasina emanet ederim ![]() (*) Aliyyu'l-Kaari, Serhu Ayni'l-!lin, C 1, S ![]() Ma1ina, aile ve çocuklarina her hangi bir afet dokunmamasi için okunacak dua: Masaellah, lâ kuvvete illâ billâh ![]() Anlami: 'in diledigi olur ![]() ![]() Borcu Ödemekte Güçlük çeken kimsenin okuyacagi Dua: Allâhummek-finî bi helâlike anharamike ve egninî bifadlike ammen Sivak ![]() Anlami: im! Beni haramdan sakindir, bana helalindan yeterli rizik ver, lütfü kereminle beni senden baskasina muhtaç eyleme ![]() Sadaka verdigi zaman: Rabbena tekabbel minna, in-neke entes-semiu1-alim ![]() Anlami: Ey Rabbimiz ![]() ![]() yakinlarindan biri öldügü zaman okunur: Inna 1il1ahi ve Inna ileyhi raciûn ![]() ![]() Anlami ![]() ![]() ![]() Kabir Ziyaretinde Okunacak Dua: Esselâmü aleyküm ehled diyârîminel-mûminîn ![]() ![]() ![]() Anlami: "in ralhmeti üzerinize olsun ey müminler yurdunun sakinleri ![]() ![]() ![]() Bundan sonra Kur'an-i Kerimden bildigi sûre ve ayetlerden okur ve sevabini ölülerin ruhuna bagislar ![]() Yemek duasi: Yemege besmele ile baslanir , yemek bitince su dua okunur: Okunusu: Elhamdü lillâhil-lezî et'amenâ ve sekanâ ve ceâlenâ müslimin ![]() Anlami: Bizi yediren, içiren ve müslümanlardan eyleyen a hamdolsun ![]() Iftar duasi: Aksamleyin orucunu açarken su dua okunur: Okunusu: ümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve âlâ rizkike eftartü ve savmel'gadi minsehri ramazane neveytü fagfirlî ma kaddemtü ve ma ah-hartü ![]() Anlami: im ![]() ![]() ![]() Manevi sikintidan kurtulma 40 gün boyunca 40 tane Fatiha suresi 40 tanae Felak Suresi 40 tane Nas Sursi her gün boyunca |
![]() |
![]() |
|