|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
allahın kulunu unutması, anlama, geçen, gelmektedir, hadiste |
![]() |
Hadiste Geçen &Quot;Allah'ın Kulunu Unutması&Quot; Ne Anlama Gelmektedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hadiste Geçen &Quot;Allah'ın Kulunu Unutması&Quot; Ne Anlama Gelmektedir?Hadiste geçen "Allah'ın kulunu unutması" ne anlama gelmektedir? Mumine Sitesi Hadiste geçen "Allah'ın kulunu unutması" ne anlama gelmektedir? Soru Ebu Saîd ve Ebu Hureyre (radıyallahu anhümâ) anlatıyorlar: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kıyamet günü kul (hesap vermek üzere huzur-u İlahîye) getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevap Değerli Kardeşimiz; Ebu Saîd ve Ebu Hureyre (radıyallahu anhümâ) anlatıyorlar: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kıyamet günü kul (hesap vermek üzere huzur-u İlahîye) getirilir ![]() "Ben sana kulak, göz, mal ve evlat vermedim mi? Sana hayvanları ve ekimi musahhar kılmadım mı? Seni bunlara baş olmak, onlardan istifade etmek üzere serbest bırakmadım mı? Acaba, benimle bugünkü şu karşılaşmanı hiç düşündün mü?" diye soracak ![]() ![]() ![]() ![]() Hadisin Açıklaması: Hadis, sayılan nimetlere mazhar olan bir kimsenin, nimetlere şükürle mukabele etmemesi halinde kıyamet günü, Cenab-ı Hakk'ın da onu nisyana (unutulmaya) mahkum edeceğini bildirmektedir ![]() ![]() (bk ![]() ![]() ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() Sorularla İslamiyet |
![]() |
![]() |
|