Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayetler, ayetleri, hakkında, ile, ilgili, kuran, kuranda, sabır

Sabır İle İlgili Ayetler - Kuranda Sabır İle İlgili Ayetler - Sabır Hakkında Kuran Ayetleri

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sabır İle İlgili Ayetler - Kuranda Sabır İle İlgili Ayetler - Sabır Hakkında Kuran Ayetleri

Sabır İle İlgili Ayetler - Kuranda Sabır İle İlgili Ayetler - Sabır Hakkında Kuran Ayetleri Mumine Sitesi

Sabır ve namazla yardım dileyin Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır (bir yük)dır (BAKARA SURESİ / 45)

Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir (BAKARA SURESİ / 153)

Andolsun, biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz Sabır gösterenleri müjdele (BAKARA SURESİ / 155)

Onlar, Calut ve ordusuna karşı meydana (savaşa) çıktıklarında, dediler ki: “Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır, adımlarımızı sabit kıl (kaydırma) ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et” (BAKARA SURESİ / 250)

Ey iman edenler, sabredin ve sabırda yarışın, (sınırlarda) nöbetleşin Allah’tan korkun Umulur ki kurtulursunuz (AL-İ İMRAN SURESİ / 200)

Oysa sen, yalnızca, bize geldiğinde Rabbimizin ayetlerine inanmamızdan başka bir nedenle bizden intikam almıyorsun “Rabbimiz, üstümüze sabır yağdır ve bizi müslüman olarak öldür” (A’RAF SURESİ / 126)

Şimdi, Allah sizden (yükünüzü) hafifletti ve sizde bir za’f olduğunu bildi Sizden yüz sabırlı (kişi) bulunursa, (onların) iki yüzünü bozguna uğratır; eğer sizden bin (kişi) olursa, Allah’ın izniyle (onların) iki binini yenerAllah, sabredenlerle beraberdir (ENFAL SURESİ / 66)

Ve üzerine yalandan kan (sürülmüş) olan gömleğini getirdiler “Hayır” dedi Nefsiniz, sizi yanıltıp (böyle) bir işe sürüklemiş Bundan sonra (bana düşen) güzel bir sabırdır Sizin bu düzüp-uydurduklarınıza karşı (kendisinden) yardım istenecek olan Allah’tır” (YUSUF SURESİ / 18)

(Şehre dönüp durumu babalarına aktarınca o “Hayır” dedi “Nefsiniz sizi yanıltıp (böyle) bir işe sürüklemişBundan sonra (bana düşen) güzel bir sabırdır Umulur ki Allah (pek yakın bir gelecekte) onların tümünü bana getirir Çünkü O, bilenin, hüküm ve hikmet sahibi olanın kendisidir” (YUSUF SURESİ / 83)

Dedi ki: “İşte bu, benimle senin aranda ayrılma (zamanı)mız Sana, üzerinde sabır göstermeye güç yetiremeyeceğin bir yorumu haber vereceğim (KEHF SURESİ / 78)

“Duvar ise, şehirde iki öksüz çocuğundu, altında onlara ait bir define vardı; babaları salih biriydi Rabbin diledi ki, onlar erginlik çağına erişsinler ve kendi definelerini çıkarsınlar; (bu,) Rabbinden bir rahmettirBunları ben, kendi işim (özel görüşüm) olarak yapmadım İşte, senin sabır göstermeye güç yetiremediğin şeylerin yorumu” (KEHF SURESİ / 82)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com