Cumhuriyet Üniversitesi - Sivas |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cumhuriyet Üniversitesi - SivasCumhuriyet Üniversitesi - Sivas - Cumhuriyet Üniversitesi Misyonu - Cumhuriyet Üniversitesi Hakkında - Cumhuriyet Üniversitesi genel Bilgiler Kuruluş Tarihi 9 Şubat 1974 (1978 Sayılı Kanun) Rektörü ProfDr İlyas DÖKMETAŞ İletişim Bilgileri Cumhuriyet Üniversitesi 58140, Kampüs/SİVAS Telefon 346 2191010 Faks 346 2191110 Akademik Personel Sayısı 1326 İdari Personel Sayısı 1035 Misyon Cumhuriyet Üniversitesi' nin temel misyonu; bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık, yüksek eğitim ve öğretim faaliyetleriyle çağın gerektirdiği mesleki ve teknik bilgi donanımına sahip bireyler yetiştirerek ülkemizin insan gücü potansiyelinin iyileştirilmesi ve bilgi toplumunun oluşmasına katkı sağlamaktır Vizyon Cumhuriyet Üniversitesinin temel vizyonu, ulusal ve uluslar arası düzeyde eğitim-öğretim, araştırma ve mesleki alanda tanınırlık ve saygınlık, örgütsel bağları güçlü, kurumsal kültürü ve kimliği gelişmiş üretken, toplumsal ve ek ihtiyaçlara cevap veren bölgesinde lider üniversite olmaktır |
|