Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, hakkında, hidrojen

Hidrojen Hakkında Bilgiler - Hidrojen Nedir?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hidrojen Hakkında Bilgiler - Hidrojen Nedir?

hidrojen nedir nerelerde kullanılır - hidrojen nedir kısaca - hidrojen ne demek

Hidrojen elementini mutlaka daha önce duymuşsunuzdur Sitemizde hidrojen hakkındaki bilgileri daha önce paylaşmıştık Madenlerimiz kategorisinde paylaştığımız hidrojenin özellikleri yazımızı okumanız hidrojen hakkındaki bilgileri okumanızda daha etkili olacaktır Hidrojen hakkında kısaca bilgileri öğrenmek isterseniz yazımızı okuyun derim

Hidrojen (Yunanca: ὑδρογόνο ( Ydrogono ) = su yapan; Osmanlıca müvellidülmâ = su yapan), element sembolü H olan, 1 atom sayılı ametaldir Standart sıcaklık ve basınç altında renksiz, kokusuz, metalik olmayan, tatsız, oldukça yanıcı ve H2 olarak bulunan bir biatomik gazdır 100794 g/mollük atomik kütlesi ile tüm elementler arasında en hafif elementtir Periyodik cetvelde sol üst köşede yer alır

Hidrojen, evrenin kütlesinin %75'ni oluşturan ve evrende en çok bulunan elementtir Ana hatta bulunan yıldızların çoğunluğu plazma halinde olan hidrojenden oluşur Elementel hidrojen dünyada az bulunur Endüstride metan gibi hidrokarbonlardan üretilebildiği gibi, pahalı olsa da suyun elektrolizinden de üretilebilir

Hidrojenin en yaygın doğal izotopu, nötronsuz protiyumdur Hidrojen pek çok elementle bileşik verebilir, suda ve pek çok organik molekülde bulunur Suda çözünen moleküller arasındaki asit-baz tepkimlerinde önemli rol oynar Schrödinger denkleminin analitik olarak çözülebildiği tek nötral molekül olduğu için, hidrojen atomunun enerji basamakları ve bağ özellikleri kuantum mekaniğinin gelişmesinde önemli rol oynamıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com