Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alanları, arsenik, elementinin, kullanım

Arsenik Elementinin Kullanım Alanları

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arsenik Elementinin Kullanım Alanları

Arsenik isimli elementin nerelerde kullanıldığı ve görseliyle ilgili bilgilere bu yazımızdan ualaşabilirsiniz İşte sizler için yapmış olduğum kısa araştırma ;

ARSENİK ELEMENTİ VE KULLANIM ALANLARI
Periyodik cetvelin VA grubunda yer alan yarı metal element Doğada serbest hâlden çok realgar (AsS, kırmızı zırnık), orpiment (As2S3, sarı zırnık) ve arsenopirit (FeAsS, Mispickel taşı) mineralleri biçiminde bulunur Filizinin kavrulmasıyla ele geçen As2O3'ün odun kömürüyle indirgenmesi ya da arsenopiritin ısıtılmasıyla elde edilir İki allotropu vardır: beyaz fosfora benzeyen ametalik sarı arsenik (As4) ve grikırılgan, yarı iletken, kolayca süblimleşen (613°C) metalik arsenik Bileşikleri çok zehirlidir Eskiden sodyum ve bakır tuzları haşerelere karşı kullanılırdı; bu yüzden sıçanotu olarak da bilinir Arsenik zehirlenmesi, dokudaki arseniğin, AsH3 gazına çevrilip alevde ayrıştırılması sonucunda soğuk bir yüzeyde siyah kristaller oluşturmasıyla saptanır Arsenik, transistörlerde, iletkenliklerini ayarlamak için kirletme maddesi olarak, galyum arsenür de lazerlerde kullanılır

ARSENİK elemenler hakkında bilgi bilgi bankası periyodik cetvel elementlerin kullanım alanları kimya fen ve teknoloji element resimleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com