Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, fosfor, hakkında

Fosfor Hakkında Bilgiler - Fosfor Nedir?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fosfor Hakkında Bilgiler - Fosfor Nedir?

Fosforun ne olduğu, hangi faydaları olduğu ve fosforun hangi besinlerde bulunduğu gibi önemli bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz İşte sizler için derlemiş olduğum yazımız ;

Fosfor kalsiyumdan sonra vücutta en fazla bulunan mineraldir Fosforun %80′i kalsiyumla beraber kemik ve dişlerde yer alır Geri kalanı kan, vücut sıvıları, kas, beyin, sinirler ve öteki dokulardadır (Fosfor simgesi P)
Fosfor Eksikliği

Fosfor mineralinin eksikliğinde bedensel, ruhsal güçsüzlük, kaslarda devamlı yorgunluk ve kramplar meydana gelir Çocuklarda dişlerin geç çıkmasına sebep olur Kemik ağrısı oluşabilir Eklem ağrısı ya da eklem sertleşmeleri meydana gelebilir Kas zayıflaması oluşabilir

Vücudun fosfor miktarının % 80 i kemiklerde kalsiyum fosfat biçiminde depolanmıştır
Fosforun Görevleri

? Fosfor minerali dişlerin büyümesi için gereklidir

? Kemiklerin büyümesine yardım eder

? Beynin çalışması ve zihinsel yorgunluklarında giderilmesinde rol oynar

? Konsantrasyon kapasitesini artırıcı etki gösterir

? Kasların hareketliliği ve enerji nakli için gereklidir

Günlük fosfor ihtiyacı: Fosfor kullanımı yetişkinler için günlük doz 800 ? 1000 mg dir

Mide asidini nötrleştirmek amacıyla alınan ilaçlar uzun süreli ve fazla oranda kullanılırsa vücutta fosfor tükenmesine sebep olur
Fosfor Nelerde Bulunur?

Et, balık, soya, tahıl, yumurta, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği, ceviz, kuru kayısı, kurutulmuş biber, kuru baklagiller, süt ve türevleri fosfor içeren besinler olarak belirtilebilir

Fosfor Olan Yiyecekler;
Et
Süt
Yoğurt
Sığır eti
Peynir
Tavuk
Kuruyemişler
Badem
Susam
Ayçekirdeği
Yumurta
Sarımsak
Ringa
Somon
Karaciğer
Böbrek
Bakliyat
Mercimek
Yer fıstığı
Kümes hayvanları
Buğday Kepeği
Tam buğday ekmeği

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com