Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anestezi, genel, yapılır

Genel Anestezi Nasıl Yapılır?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Genel Anestezi Nasıl Yapılır?

Ben anesteziyi ilk dişçiye gittiğimde yemiştim ve gerçekten de acayip bir his olduğunu söyleyebilirim Bana uygulanan anestezi lokal anestezi olduğundan dolayı o an ne yaptıklarını hissetmesem de görebiliyordum Genel anestezi de durum biraz daha farklı oluyor Genel anestezinin ne olduğu ve nasıl yapıldığı ile ilgili bilgileri sizler için yaptığım araştırmadan öğrenebilirsiniz

Weill Cornell Tıp Fakültesi'nden Nöroloji Profesörü Nicholas D Schiff'in liderliğini yaptığı araştırma Harvard Tıp Okulu'ndan Doktor Emery Brown ve Michigan Üniversitesi'nden Doktor Ralph Lydic tarafından gerçekleştirildi

Araştırmacılar tamamiyle uyuşturulmuş beynin bilinçsiz ve düşük aktiviteleriyle uyuyan bir insandan çok komadaki birininkine benzediğini gözlemledi Ancak genel anestezi ilaçla başlatılan bir koma hali olduğundan hasta geri döndürülebiliyor

Anestezinin etkisi dakikalar veya saatler sürerken, komadaki bir hasta aylarca hatta bazen yıllarca komada kalabiliyor

Beynin genel anestezi altındaki aktivitelerinin koma haline benzerliğine dikkat çeken uzmanlar, bu tezlerini desteklemek için hastanın anesteziden uyanışına da dikkat çekiyor

Buna göre hasta genel anesteziden beyin aktif olmasına yetecek kadar uyandırılıyor Buna rağmen hemen mantıklı ve organize olamıyor Bu da bazı hastalardaki iyileşme hızının neden yavaş olduğunu açıklıyor

İşte bu iki alanın -bilinci yitirme ve geri kazanma- araştırmacılara uyku terapileri, komadan çıkış ve daha az yan etkisi olan anesteziler konusunda imkanlar sunacağı düşünülüyor

Nörologların bu araştırması New England Journal of Medicine'de yayınlandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com