![]() |
Stresin Sebep Olduğu Hastalıklar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Stresin Sebep Olduğu HastalıklarStres önemli psikolojik durumlardan bir tanesidir ![]() ![]() ![]() ![]() Uzmanlar, en belirgin özellikleri ciltte 1-2 santim çapında kırmızı, kabarık, kaşıntılı, yer değiştiren döküntüler olan kurdeşen hastalığının önemli nedeninin stres olduğunu belirtiyor ![]() Toplumda sık görülen bir cilt hastalığı olmasına rağmen fazla önemsenmeyen kurdeşenin en önemli nedeninin stres olduğu belirtildi ![]() Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Kurdeşenin en önemli nedeninin stres olduğunu da kaydeden Tokgöz, “Hastalık yüzde 60-70 oranında strese bağlı olarak ortaya çıkıyor ![]() ![]() “Bakıldığında ‘yamalı asfalt’ görüntüsü verir” Kurdeşen hastalığının en belirgin özelliğinin, ciltte 1-2 santim çapında kırmızı, kabarık, kaşıntılı, yer değiştiren döküntüler olduğunu anlatan Tokgöz, kabarıklıkların genellikle yüzde, kollarda, bacaklarda ve parmaklarda oluştuğuna dikkati çekti ![]() Tokgöz, kurdeşen hastalığının ilk bakıldığında “yamalı asfalt” görüntüsü verdiğini kaydederek, şunları söyledi: “Kurdeşen hastalığının ‘anjioödem’ denilen kronik bir türü daha vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Sakın Rastgele ilaç kullanmayın Hastalığın tedavisi için mutlaka bir cilt doktoruna başvurulması gerektiğini hatırlatan Tokgöz, “Alerji testlerini içeren araştırmaların yapılması çok önemli ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|