![]() |
Güzel Bir Evlilik Örneği! |
![]() |
![]() |
#1 |
suskun
|
![]() Güzel Bir Evlilik Örneği!Evlilik, inanmadigim halde içerisinde 17 seneyi bitirdigim bir kurum benim için ![]() ![]() 17 senede (abartmiyorum) 40 çift arkadasimin son verdigi kurum ayni zamanda da ![]() ![]() ![]() Evliligimin bu kadar uzun sürmesinin gizi beklide kuruma inanmamaktan geçiyor ![]() Evliligi toplumun dayattigi sekilde yasamamaktan ![]() ![]() ![]() Nedir bu dayatmalar? Erkegin muhakkak kadindan yasça büyük olmasi, egitim seviyesinin erkegin lehine yada en azindan esit olmasi bunlarin sadece ikisi ![]() ![]() ![]() Olmaz, yürümez diyor toplum ![]() ![]() ![]() dediginde oturmali kadin ![]() ![]() ![]() çöktügü için (hani dogum felan) küçük olmaliymis yasi ![]() ![]() ![]() Egitimde de böyle ![]() ![]() layiki ![]() ![]() ![]() ![]() ESiM BENDEN 2 YAS BÜYÜK; ne "hot" dememe gerek kaldi 17 senede, ne de benden önce çöktü ![]() ![]() ![]() kapmisiniz çitiri" esprilerine muhattap dahi oldum ![]() ESiM 3 ÜNiVERSiTE BiTiRDi; ben bi taneyi 9 senede bitirdim ![]() ![]() Ne o bana bilmislik tasladi, ne ben ona ezik baktim ![]() ![]() ![]() Kulaga gelen müzik tekse de, onu olusturan notalar farklidir der Halil Cibran ![]() ![]() ![]() Bunu unutmadik biz ![]() sene ![]() O öfkeliyken ben, ben öfkeliyken o "haklisin bitanem ![]() ![]() ![]() firtina duruldugunda "ama bi de böyle düsün" de dedik fikrimizi savunurken ![]() Farkli insanlar olarak görmedik birbirimizi, ayni amaç için savasan neferlerdik bu hayatta ![]() ![]() ![]() Asla bilmedik ne kadar para kazandigimizi, ortak cüzdanimizdan gerektigi kadar aldik ![]() ![]() Ne kadar çalarsa çalsin masanin üstünde telefon, kim bu saatte arayan karsi cins diye sorgulamadik da ama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() güvenin ardina saklanmis bir "saygi" vardi daima ![]() ![]() ![]() Ne kavgalar, ne badireler atlattik 17 senede ![]() ![]() ![]() Eee ülkeler neler gördü, biz çekirdek aile mi sütliman yasayacaktik ![]() ![]() ![]() Öyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez odamin disinda yattim bi gece, misafir odasinda ![]() ![]() ![]() Gece yarisi kapi açildi, esim "ne yapiyosun burda?" diye sordu kapinin esiginden, "uyuyorum" dedim buz gibi bi sesle ![]() ![]() ![]() Gitti, gelmesi 1 dakikasini almisti elinde yastikla ![]() ![]() ![]() daracik yatakta ![]() "ne yapiyosun?" dedigimde "benim yerim senin yanin, sen gelmezsen ben gelirim" dedi ![]() ![]() ![]() Anladim ki o gece, en uzun kavgamiz yat saatine kadar sürecek ![]() ![]() ![]() Ve bence dogrusu da bu ![]() ![]() ![]() Özen gösterdik o günden sonra, evin her yerinde kavga ettik, yatak odamiz haric ![]() Kirsak da zaman zaman kalplerimizi, asla kin tutmadik birbirimize ![]() ![]() ![]() Toplum kurallariyla oynasaydik bu oyunu belki de 41 inci çift olacaktik o listede ![]() ![]() ![]() Ama oyunun kurallarini biz koyduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlilik; hesapsiz içine dalinmasi gereken bir oyun bence ![]() ![]() ![]() Topluma kulaklarini tikayarak hemde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece gönlünüzden geçtigince ![]() ![]() ![]() Dedigi gibi Ataol Behramoglu' nun; " ![]() ![]() ![]() ögrendigim bir sey var: Yasadin mi büyük yasayacaksin, irmaklara, göge, bütün evrene karisircasina ![]() Çünkü ömür dedigimiz sey, hayata sunulmus bir armagandir ![]() bir armagandir insana ![]() ![]() ![]() *CAN DÜNDAR*
|