Sivilcenin Geçmesi İçin Ne Yapılmalı? |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sivilcenin Geçmesi İçin Ne Yapılmalı?Ergenlik dönemi sonrasında cildin başına bela olan rahatsızlıklardan birisi olan sivilcelerin geçmesi için yapılması gerekenlerle ilgili önemli bilgileri sizler için araştırdım Sivilcelerin geçmesi için yapılması gerekenlerle ilgili önemli bilgileri bu yazımızda paylaşıyorum 1-Damla Sakızlı Güneş Yağı cilt lekelerine ve güneş ısınları için üretilmiş olsada sivilceler konusunda çok etkilidir hem sivilce oluşumunu engeller hemde var olan sivilcelerin seçmesine yardımcı olurBu konuda en iyisi budur 2-Arap Kızı Kremi Arap kızı kremini bilmeyen yoktur 300 yıllık bu krem sivilceler ve cildin renginin açılması konusunda tüm dunyada kullanılmaktadır 3-Sivilce Kürü (kendinizin yapabileceği) Tam da gençliğe adım atıldığı sırada ortaya çıkan sivilceler kimi bünyede kendiliğinden geçerken, kimisinde ise aylarca hatta belki de yıllarca kalıcı olmayı başarır Eğer siz de ergenlik sivilcelerinden şikayet ediyorsanız tavsiyelerimize kulak vermelisiniz Papatya, pırasa suyunda kaynatılır Süzülerek elde edilen posası şahtere otu ilavesiyle pomat kıvamına gelinceye kadar badem yağı ile yoğrulur Hazırlanan bu pomattan sivilceli bölgeye sürülür Nar kabuğu sirke ile birlikte kaynatılır Elde edilen sıvı gül suyu ile karıştırılır Hazırlanan bu karışıma batırılan temiz bir pamukla sivilceli bölgeye pansuman yapılır Gül, şahtere otu ve papatya sirkeli suda kaynatılır Süzülerek elde edilen posası, krem kıvamına gelinceye kadar dövülmüş nar kabuğu ilavesiyle yoğrulur Hazırlanan krem, badem yağı ile yumuşatılarak sivilceli bölgeye sürülür Şahtere otu kaynar suda yarım saat bekletilir Elde edilen sıvı süzüldükten sonra badem yağı ile karıştırılır Hazırlanan bu karışımla sivilceli bölgeye kompres yapılır Ergenlik sivilceleri için Aslanpençesi de çok etkili bir bitkidir Bu bitkinin haşlaması deri için tonik, yumuşatıcı ve iyileştiricidir |
|