![]() |
Boşaltım Sistemi Organları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Boşaltım Sistemi OrganlarıBoşaltım sisteminin ne olduğu ve hangi organlardan oluştuğu hakkında yapmış olduğum araştırmayı okuyarak önemli bilgileri öğrenebilirsiniz ![]() ![]() Boşaltım sistemini oluşturan organların başında süzme ve geri emme işlemini yapan böbrekler gelir ![]() ![]() İdrar kanalı, atar ve toplar damarlara ek olarak böbreklere bağlanan üçüncü bir damardır ![]() ![]() İdrar kesesi idrar kanalının böbrekten getirdiği idrarın, dışarı atılmak üzere biriktirildiği yerdir ![]() İdrar yolu ise idrar kesesinde birikmiş olan idrarın dışarıya atılmasını sağlayan bir bölümdür ![]() Boşaltım sistemini oluşturan organların dışında boşaltım fonksiyonu olan diğer yardımcı organlar akciğerler, deri ve kalın bağırsaklardır ![]() Boşaltım sisteminde artık maddelerin izlediği yol şöyledir: Böbrekler -> İdrar kanalı -> İdrar kesesi -> İdrar yolu ![]() Böbreklerin Beslenmesi Genellikle her bir böbreği aortdan çıkan tek bir renal arter besler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Renal venler arterlerle yan yana yer alırlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|