Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çantası, hazırlanır, ilk, yardım

İlk Yardım Çantası Nasıl Hazırlanır?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlk Yardım Çantası Nasıl Hazırlanır?

Kaza ve yaralanmalarda yaşam tehlikesini önlemek ve acıyı azaltmak için ilk yardım çantalarına gereksinim duyarız İlk yardım çantasının eksiksiz olarak hazırlanması ve kolay ulaşılacak yerlerde bulunması yaşam güvenliği açısından büyük önem taşır

Herhangi bir çantayı ilkyardım çantası olarak kullanabilirsiniz, illaki belli boyutlarda belli şekillerde olmasına gerek yok Önemli olan içerisindeki malzemelerin tam, eksiksiz olmasıdır

Mesela içinde neler olabilir; gazlı bezimiz ve sargı bezimiz kanama durdurmada ve yara müdahalelerinde kullanabileceğimiz malzemeler, elastik bandajımız diğer bir malzememiz bu da kırıklarda, çıkıklarda sabitlemeler yapmak için kullanılır

Kanama durdurma için yine tamponumuz olabilir, üçgen sargı bezimiz her zaman için kurtarıcı bir malzeme kırıklarda, burkulmalarda askı malzemesi olarak kullanabiliriz, gazlı bezlerimiz olabilir çeşitli yaralanmalarda kullanabiliriz, kalem ve not defterimizin olması bizim için çok önemlidir

Birden fazla yaralanmalar olursa ilkyardım yaptığınız bölgede not almak için ilkyardım yaptığımız kişilere neler yaptığımızı yazabilmek için çantamızdaki bu araçları kullanabiliriz, sabitleme için flasterlerimiz olabilir

Çeşitli şekillerde, yarabantlarımız küçük yaralarda kullanmak için, tabikisi en önemlileri aslında kendimizi tüm yaralanmalarda hastalıklardan korumak için mutlaka ve mutlaka yanımızda bulundurmamız gereken eldivenlerimiz

Maskemizin olmasının ayrı bir önemi vardır bizim için solunum yolumuzdan enfeksiyon kapmamak için, makasımız diğer bir malzemedir

Organ kopmalarında kullanılmak üzere turnikemizin olması bizim için gereken malzemelerden bir diğeridir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com