Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sıcak, yemek, yemenin, zararları

Sıcak Yemek Yemenin Zararları

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıcak Yemek Yemenin Zararları




Fazla hızlı ve sıcak yenmesi ciddi sağlık problemlerine davetiye çıkarabiliyor Sıcak yemenin zararları ile ilgili önemli bilgileri bu yazımızda okuyabilirsiniz


Araştırmaya göre çok hızlı yemek yemek, mide kanseri riskini 5,4 kat, yemekleri çok sıcak yemek 3,3 kat, tadına bakmadan yiyeceklere tuz eklemek 4,2 kat artırıyor?


Tıbbi Onkoloji Derneği İkinci Başkanı Şuayip Yalçın?ın Antalya Belek?te düzenlenen 3 Tıbbi Onkoloji Kongresi?nde sunduğu araştırma, mide kanseri ve beslenme alışkanlıklarıyla ilgili ilginç sonuçlar ortaya koydu


Mide kanseri tanısı konmuş yetişkin bireylerin yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi amacıyla yapılan araştırma kapsamında, mide kanseri tanısı konulmuş 106 kişiden oluşan çalışma grubu ve aynı sayıda kontrol grubuyla görüşüldü Hastaların yüzde 557′sinin tanı konulmadan önce mide hastası olduğu saptandı Bu kişilerin yarısında yüzde 509′unda gastrit, yüzde 441′inde de ülser olduğu belirlendi


Araştırmada, çok hızlı yemenin mide kanseri riskini 5,4 kat, yemekleri çok sıcak yemenin 3,3 kat artırdığı, yemeklerin tuzlu yenilmesinin, tuzsuz yenilmesine oranla mide kanseri riskini anlamlı derecede yükselttiği ve sofrada tadına bakmadan yiyeceklere tuz eklemenin de mide kanseri riskini 4,2 kat artırdığı ortaya çıktı


YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER, SOĞAN VE SARIMSAK RİSKİ AZALTIYOR


Araştırma sonuçlarına göre, gün aşırı tuzlu ayran tüketenler, tüketmeyenlere oranla 1,8 kat daha fazla risk altında Tuzlu tereyağını sık kullananlar, sık tüketmeyenlere oranla 1,5 kat, gün aşırı tuzlu çekirdek tüketenler de 1,3 kat daha çok risk taşıyor Her gün tüm öğünlerde turşu tüketmek ise mide kanseri riskini 7 kat artırıyor


Her öğün şeker tüketenler, tüketmeyenlere göre 3 kat, haftada 1-2 kez hamur tatlılarını tercih edenler, etmeyenlere göre 7,5 kat daha fazla risk taşırken, kolalı içecekler 3,4 kat, gazlı içecekler 6 kat mide kanseri riskini artırıyor Sık kırmızı et tüketmek de mide kanseri riskini artırıcı besin olarak belirlenirken, işlenmiş bir et ürünü olan sucuğu haftada 1-2 kez tüketmenin de hastalık riskini 3 kat yükseltiyor


Öte yandan, yeşil yapraklı sebzeler, soğan ve sarımsağı sık tüketmek ise mide kanseri riskini azaltıyor


Araştırma sonucunda, turşu, salamura yiyecekler ve hazır çorba gibi çok miktarda tuz içeren yiyeceklerden uzak durmak, peyniri tuzsuz tercih etmek, şeker ve şekerli yiyecekleri mümkün olduğunca az tüketmek de mide kanseri riskini azaltmanın en pratik yolu olarak gösteriliyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.