![]() |
Avrupa'da Görülecek 101 Yer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avrupa'da Görülecek 101 YerAvrupa’da Görülecek 101 Yer ve rahibe sürprizi “Rahibe Teresa Osmanlı vatandaşı olarak doğmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Görülecek 101 Yer” adlı kitabında sadece kentlere ve mekanlara değil, ilginç tarihi bilgilere de dikkat çekiyor ![]() Dünyada 105 ülkeye seyahat eden Saffet Emre Tonguç’un, yurt dışını görmek isteyenler için seyahat deneyimlerini paylaştığı “Avrupa’da Görülecek 101 Yer” adlı kitapta Rahibe Teresa’yla ilgili bir bilgi dikkat çekiyor ![]() ![]() Gezdiği ülkelerdeki kaynak kitapların yabancı dillerde olmasının yarattığı eksikliği fark ettiğini ifade eden Tonguç kitabı hakkında şunları söyledi: RAHİBE TERESA OSMANLI VATANDAŞI OLARAK DOĞMUŞ “Kitabın önemli bir özelliği var: Avrupa’daki Osmanlı ve Türk izlerini sürmesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mesela, Arnavutluk’a gittiğinizde başkent Tiran’da dolaşırken Rahibe Teresa’nın heykelini görüyorsunuz ![]() ![]() ![]() ‘İHTİYAÇTAN DOĞDU’ Piyasada bir Türk’ün yazdığı, yurt dışındaki ülkelerle ilgili rehber kitap yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() Benim burada yapmak istediğim, öncelikle Türklerin Avrupa’da en sık gittiği, en çok görmek istediği yerleri içeren bir kitap hazırlamaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca, yurt dışındaki müzelerde Türklerle ilgili eserleri not ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yunanlılarla ilgili çok ortak noktamız var, yemekten tutun da gündelik hayata kadar ![]() ![]() ![]() İSTANBULLULAR İÇİN “İSTANBUL 101” YOLDA ![]() ![]() ![]() “ABD’ye 54 kere gittim, karadan, denizden gezdim ![]() ![]() ![]() Saffet Emre Tonguç, her semti ayrı bir hikaye olan İstanbul’a yönelik de rehber kitap hazırladığını dile getirdi: “Bu hazırlık İstanbul 2010 için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NELER VAR? Hem seyahat kitabı hem de ülkelere dair her bilginin bulunabileceği başucu rehberi olan eserde, ülkelerin künyesi, turiste o ülkenin dilde en çok gereken sözcükler, Türk büyükelçilerinin numarası en başta verilen bilgiler arasında yer alıyor ![]() “Yıldızlar” bölümünde mutlaka görülmesi ve yapılması gereken şeyler veriliyor ![]() ![]() Ayrıca, müzelerde ziyaret edilmesi gereken özel bölüm, vergi iadesi almak için harcanacak minimum rakam, ilginç mitolojik öyküler ve Osmanlı izleri, kitabın ayrıntıları arasında ![]() ![]() ![]() Boyut Yayınları’ndan çıkan kitapta, daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler için çeşitli konularda internet sitelerinin adreslerine de yer veriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() 15*Aralık*2008** Pasted from <http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|