![]() |
Kazakistan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KazakistanKazaklar Orta Asya'daki eski Türk boylarının Ata'dan geldiklerine inanırlardı ![]() ![]() Asya ile Avrupa arasında en önemli geçiş ülkelerinden birisi olan Kazakistan Doğu'da doğu Türkistan (ÇHC), güneyde Kırgızistan ve Özbekistan, batıda Hazar denizi, kuzeyde Rusya Federasyonu ile çevrilmiş olup, yüzölçümü 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Kazakistan'ın kuzeyinde büyük ve küçük Baruski çölleriyle orta kısımda Karakurum, güneyinde Kızılkum çölleri bulunmaktadır ![]() ![]() Kazakistan'da ülke genelinde sert karasal iklim hakimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazakistan Cumhuriyetinin başkentini Almatı'dan Akmola şehrine taşımıştır ![]() Para birimi : Tenge Nufüs : 15 ![]() ![]() Bağımsızlık : 16 Aralık 1991 Ayrıca Ahmet Yesevi Türk- Kazak Ortak Üniversitesi mevcuttur ![]() Süleyman Demirel'in T ![]() ![]() ![]() Ahmet Yesevi Türk- Kazak Ortak Üniversitesi'nin vermiş olduğu diplomalar: Türkiye'de aynı alan ve seviyede öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarının diplomalarına ve bunların milletlerarası geçerliliğine eş değerde olup, sahiplerine aynı hakları sağlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kazakistan |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KazakistanKazakistan malesef kominist idare sırasında iice vodkalaşmış ruslaşmış ve kızıllaşmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kazakistan |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KazakistanSovyetler'in temel politikası böyleydi zaten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten Türkiye Cumhuriyeti bu üniversiteden desteğini esirgememektedir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kazakistan |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KazakistanSAyın SüLeyman Demirel Aliyev'in Elçibey'i devirmesinde yardım etmiş Sonra Kazakistan'da gitmiş Türk Üniversite'sine yardım etmiş !! çeLişki !! (o görüşte ki insanLarı teseLLi etmek için mi) !! |
![]() |
![]() |
|