![]() |
Azerbaycanda Eğitim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azerbaycanda EğitimAzerbaycanda Eğitim nasildir - Azerbaycanda Eğitim hakkinda bilgiler Azerbaycan'da eğitimin tüm diğer Türk devlet ve topluluklarına göre çok ileri seviyede olduğu görülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Azerbaycan da 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Azerbaycan'da Eğitimin Püf Noktaları Orta Asya ülkelerindeki üniversiteler, Türkiye'den gelecek öğrencilere kapılarını açtılar ![]() ![]() ÖSS ile Türkiye'den herhangi bir üniversiteye giremeyecek olan öğrenciler üniversite hayallerini gerçekleştirmek için yurtdışına yöneldiler ![]() ![]() Orta Asya ülkelerindeki üniversitelere gitmek isteyen öğrencilerin yapacağı tek şey; YÖK'ün denklik birimini arayıp, gitmek istediği üniversitenin veya bölümün tanınıp tanınmadığını öğrenmek ![]() ![]() İstanbul Valiliği Türk Dünyası Koordinatörlüğü'nde görevli Azerbaycan, Kırgızistan ve Türkmenistan eğitim temsilcileri bu ülkelerde üniversitelerin imkânlarını ve barınma sorunlarını nasıl çözebileceklerini anlattılar ![]() Sosyal bölümlerde sorun yok Bir öğrencinin Azerbaycan'da üniversite okuması için ÖSS'den 120 puanı aşması yeterli ![]() ![]() ![]() ![]() Azerbaycan'da öğrenciler bir yıl Azerice veya Rusça hazırlık görüyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YÖK Denklik Birimi: 0 312 298 71 55 – 0 312 298 70 00 Azerbaycan'daki bazı üniversiteler Bakü Devlet Üniversitesi Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanatlar Üniversitesi Azerbaycan İnşaat Mühendisleri Üniversitesi Azerbaycan Tıp Üniversitesi Nahcivan Devlet Üniversitesi Özel Çağ Eğitim Kurumları'na bağlı Kafkas Üniversitesi Özel Garb Üniversitesi Azerbaycan Teknik Üniversitesi |
![]() |
![]() |
|