Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brezilya, kültürü, yemek

Brezilya Yemek Kültürü

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brezilya Yemek Kültürü



brezilya mutfağının özellikleri - geleneksel brezilya yemekleri - brezilya mutfak kültürüBrezilya mutfağı, ete, balığa, deniz ürünlerine ve pirince dayalıdır Kuzeydoğu'da ve kıyı şeridinde balık, gibi deniz ürünleri hem çok lezzetlidir, hem de çok boldur Bu yüzden Brezilyada balık, ete göre daha çok tüketilir, Aynca İtalyan Mutfağı etkisi ile çok da makarna yenir


Brezilyalılar genellikle yemek pişirmede ızgara, sote, fırında, tencerede pişirme ve kaynatma tekniklerini kullanırlar


Brezilya Mutfağı genelde Portekiz, İtalyan, İspanyol, Avusturya, Afrika ve Rus Mutfaklarından etkilenmiştir Bu mutfakta özellikle Orta ve Güney Afrika Mutfaklarının büyük etkisi vardır Brezilya'ya Portekizlilerle gelen Afrikalılar bu mutfağı çok etkilediler Bugün Brezilyalıların adeta milli yemeği haline gelen "siyah fasulye" yemeği, Afrika Mutfagı'ndan etkilenerek ortaya çıkmış tabii sonra da Avrupa Mutfağı etkisi ile gelişmiştir Bu yemeği kuzeydoğuda yerliler çeşitli kokulu otlar kulîanarak çok değişik ve kendilerine özgü bir şekilde hazırlarlar


Brezilya dünyanın en lezzetli etlerini üreten bir ülkedir Onun için Brezilyalıların bir diğer milli yemeği de "Chourasco" dedikleri mangalda ızgaradır


Brezilya'da çok zengin bir pasta ve tatlı kültürü vardır Brezilya tatlıları genelde meyve ile yapılır Özellikle meyveden yapılan "mousse" yani köpüklü tatlılar çok yaygındır Mango ve portakal "mousse"ları en tanınmış olanlarıdır Aynca meyveli pudingler de Brezilya Mutfağı'nın önemli tatlılarındandır Brezilya'da tatlı kültürü özellikle 18 yüzyılda ülkeye gelen Avusturyalıların etkisi ile başlamıştır


Bu yüzyılın sonlarında ve 19 yüzyılın başlarında güneye inen Avusturyalılar kendilerinin ünlü pasta ve tatlı kültürünü bu ülkeye de yerleştirmiştir Tabii Portekiz Mutfağı'nın tatlılara olan etkisi ve katkısı da çok büyüktür Avusturya ve Portekiz etkisi ile yayılan pasta ve tatlılar Brezilya yerlilerinin de katkılarıyla özgünlesmiştir


Brezilyalılar dünyanın en önemli kahve tüketicileridir Brezilya kahve üretiminde ve ihracatında dünyada birincidir Brezilyalılar kahveyi sütsüz, sade ve çok sert olarak içerler Her Brezilyalı günde en az 10-12 fincan kahve içer

Brezilyalılar sabah kahvaltısında kahve, süt, meyve suyu, özellikle portakal suyu içerler ve ekmek, tereyağı, meyve yerler Özellikle "papaya" sabah kahvaltısında meyve olarak önemli bir yer tutar


Öğle yemekleri genelde hafif olan Brezilyalılar, bu yemekte mutlaka siyah kuru fasulye, pirinç, et ve özellikle de bol miktarda sebze yerler Patates, taze sebzelerin yanında mutlaka yer alan bir sebzedir Yemek daima bir tatlı ile biter

Akşam yemeği ailenin en önemli yemeğidir Tüm aile aynı sofra başında toplanır ve hep birlikte yemeklerini yerler Akşam yemeklerinde genellikle önce çorba içilir, daha sonra ise balık, et, tavuk eti, sebze ve tabii siyah fasulye ve pirinç yenir Akşam yemeği de mutlaka bir tatlı ile biter


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.