Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bingazi, libya

Bingazi - Libya

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bingazi - Libya

Bingazi Nerededir - Bingazi Resimleri - Bingazi Nüfusu - Bingazi Tarihi

Bingazi, (Arapça: Bu ses hakkında بنغازي (yardım·bilgi)) Libya'nın ikinci büyük şehri

Akdeniz sahilinde yer alan şehrin nüfusu 650000'dir Uzun süre Osmanlı idaresinde kalan Bingazi Trablusgarp Savaşı'ndan sonra 1912 yılında Uşi Anlaşması'yla İtalya'ya bırakıldı

Şehirin eski adları Euesperides ve Berenice 'dir Bingazi kelimesi ise, 1450 yılında ölen ve dini bütün bir hayırsever olan Gazi (ya da Sidi Gazi) isimli kişiden gelmektedir Ölümünden sonra şehrin ismi Beni Gazi olarak değiştirilmiştir ( Beni Gazi, Gazi'nin oğulu veya soyu anlamına gelmektedir) Türkçe adı olan Bingazi ise bin tane gazi anlamına gelse de Beni Gazi kelimesinin değişmiş hali olması gerektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com