![]() |
Ningxia Huizu Özerk Bölgesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ningxia Huizu Özerk BölgesiNingxia Huizu Özerk Bölgesi Coğrafyası - Ningxia Huizu Özerk Bölgesi Nerededir - Ningxia Huizu Özerk BölgesiHakkında - Ningxia Huizu Özerk Bölgesi Nüfusu Çince : 宁夏回族自治区 Níngxià Huízú Zìzhìqū Kısaltmalar: (pinyin: ) Ningxia Huizu bu haritada renklendirilmiştir ![]() Adın kökeni İdari birim türü Özerk Bölge Başkenti (ve en büyük şehri) Yınchuan ÇKP Komitesi Sekreteri Chen Jianguo Vali Wang Zhengwei Yüzölçümü 66 ![]() ![]() Nüfusu (2009) - Nüfus yoğunluğu 6 ![]() ![]() ![]() 89 ![]() GSYİH (2009) - kişi başına CNY 133 ![]() ![]() CNY 21 ![]() ![]() İGE (2008) 0 ![]() ![]() Başlıca etnik gruplar İl düzeyi 5 İlçe düzeyi 21 Belde düzeyi† 219 ISO 3166-2 CN- Resmî websitesi Ningxia Huizu Özerk Bölgesi (Okunuşu: Ninşia, Çince: 宁夏回族自治区; pinyin: Níngxià Huízú Zìzhìqū), Çin Halk Cumhuriyeti'nde özerk bölge ![]() ![]() Kuzeyde İç Moğolistan Özerk Bölgesi, doğuda Shanxi ve Gansu, güneyde Shanxi yönetim bölgeleri ile, batıda da Gansu yönetim bölgesi ile çevrilidir ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafik yapısı Bölgenin ortasında bulunan Guyuan'ın kuzeyi ve güneyi olmak üzere iki kesime bölünebilir ![]() ![]() Tarihçe Qin Hanedanlığı'na bağlandıktan sonra Han Hanedanlığı döneminde bir ilçe oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Etnik yapısı Hanlar - %79 Huiler - %20 Mançular - %0,4 Huiler uzun zaman süren melezleşmenin sonucunda dış görünüşüyle Hanlar ile ayırt edilmez ![]() ![]() Yerel yönetim birimleri 5 büyükşehir, 8 il sınıflı şehir 市辖区, 2 ilçe sınıflı şehir (县级市), 11 ilçe (县) 地级市 市辖区 县级市 县 *Yinchuan (银川) 兴庆 西夏 金凤 灵武 永宁 贺兰 Shizuishan (石嘴山) 大武口 / 平罗 Wuzhong (吴忠) 利通 青铜峡 盐池 同心 Guyuan (固原) 原州 / 西吉 隆德 泾源 彭阳 Zhongwei (中卫) 沙坡头区 / 中宁 海原 |
![]() |
![]() |
|