Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kirpi, otu

Kirpi Otu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kirpi Otu

Kirpi Otu - Kirpi Otu Bitkisi - Kirpi Otu Hakkında

Kirpi otları (Echinacea) Asteraceae familyasına ait bir cins Eski çağlardan beri ilaç olarak kullanılan bir şifalı bitkidir

Kirpi otlarının Arthur John Cronquist'e göre eski sınıflandırılmasında her birisinin iki alt-türü olan dört tür vardır: E pallida (alt-türleri E pallida-angustifolia ve E pallida pallida), E atrorubens (alt-türleri E atrorubens atrorubens ve E atrorubens paradoxa), E laevigata ve E purpurea

Ronald McGregor tarafından yapılmış olan daha modern bir sınıflandırmada, dokuz Echinacea -türleri ikişer tane alt-türlere ayrılırlar:

E angustifolia DC

E angustifolia DC var angustifolia

E angustifolia DC var strigosa McGregor

E atrorubens Nutt

E laevigata (Boynton & Beadle) Blake

E pallida (Nutt) Nutt

E paradoxa (Norton) Britton

E paradoxa (Norton) Britton var neglecta McGregor

E paradoxa (Norton) Britton var paradoxa

E purpurea (L) Moench

E sanguinea Nutt

E simulata McGregor

E tennesseensis (Beadle) Small

Bütün türlerin arasında tıp için en çok değeri olan 3 Echinacea -türleri vardır:

E purpurea

E pallida

E angustifolia

Kirpi Otları çok eski bir şifa-otu olarak tanınır, ve birçok eski kültürde ilaç olarak kullanılmış oldukları bilinir Özellikle kuzey amerikanın yerlileri Kirpi Otlarını öksürüğe, boğaz-ağrılarına ve iltaaplanmalara karşı ilaç olarak kullanmışlardır Modern tıpda Solunum- ve Idraryolları iltaaplanmalarında ve zor kapanan dış yaralarda kullanılır; bunlar genelde Echinacea purpurea, pallida ve angustifolia türleridir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com