Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
huş, kızılağaç, yapraklı

Kızılağaç Yapraklı Huş

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kızılağaç Yapraklı Huş

Kızılağaç Yapraklı Huş - Kızılağaç Yapraklı Huş Bitkisi - Betula Medwediewii

Kızılağaç yapraklı huş (Betula medwediewii), huşgiller (Betulaceae) familyasından 15 m'ye kadar boy yapabilen bir huş türü

Kabuğu beyaz, tomurcuklar yapışkan ve büyükçedir Yapraklar kızılağaç yaprağına benzer Bu nedenle kızılağaç yapraklı huş adı verilmiştir Yapraklar, yuvarlakça, yumurta-ters yumurta ya da elips biçiminde olup ucu birdenbire sivrilir Meyve, 3 mm boyunda, kanatları oldukça dardır

Özellikle Murgul üzerindeki Şavval Tepe’de, Çoruh vadisinde, Hatila ormanında ve Rize'nin Vartar yaylasında bulunur Relikt bir türdür (kalıntıları kalmış, çok az sayıda)

Bilimsel sınıflandırma

Alem: Plantae (Bitkiler)

Bölüm: Magnoliophyta

(Kapalı tohumlular)

Sınıf: Magnoliopsida

(İki çenekliler)

Takım: Fagales

Familya: Betulaceae

(Huşgiller)

Cins: Betula

Tür: B medwediewii

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com